Pecina jezdí jako Beckham. Nechal si koupit luxusní audi

26.06.2010 22:26

Ministr vnitra Martin Pecina si pořídil luxusní terénní Audi Q7. Tvrdí, že je levnější než Audi A8, ve kterém jezdili jeho předchůdci. Policejní odborník má však jiný názor.

Pecina jezdí jako Beckham. Nechal si koupit luxusní audi

Luxusní Audi Q7 vlastní celebrity jako je Kevin Costner nebo David Beckham a nyní už i český ministr vnitra Martin Pecina. Koupil si ho však za státní peníze. S informací přišla MF Dnes.

Zmíněný typ vozu stojí kolem dvou milionů korun. Policejní mluvčí Veronika Benediktová uvedla, že auto je využíváno nejen Martinem Pecinou, jakožto chráněnou osobou s policejním řidičem, ale také při doprovodu kolon, kde je potřeba vyššího vozidla, které zajišťuje rozhled.

Martin Pecina je přesvědčen, že peníze nerozhazoval. Dokonce tvrdí, že nařídil koupit levnější vůz, protože jeho předchůdci jezdili Audi A8, které je ještě dražší. Jezdí jím například prezident. Václav Klaus se dříve spokojil jako většina českých ministrů s českým Superbem, nyní však dal přednost německé značce.

Je to nejlevnější varianta, tvrdí Pecina

„Moje audi je o milion levnější než Audi A8, které se používá pro delegace. To se dosud kupovalo a já jsem nařídil levnější variantu. Terénní Audi Q7 je nejlevnější vůz, který se dá použít pro delegace. Jinak jezdím ve starším Audi A8, které jsem zdědil po svých předchůdcích," vysvětloval Pecina.

Jeden z policejních odborníků se však domnívá, že tak těžký vůz ministr nepotřebuje, stačila by mu prý i Škoda Superb. Používá ho většina ministrů.


Pecinovo Audi Q7


Čtěte také:


Foto:Hans Štembera

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mab

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…