Pekarová: Strach Babiše ze Zemana ohrožuje bezpečnost Česka

09.08.2021 12:14 | Ze sítí

Už víme, koho Ing. Zeman za ředitele BIS nechce, teď by nám mohl A. Babiš ještě říct, koho ‚prezident‘ za ředitele BIS chce. Nejedlého, nebo Mynáře? A ten Matěj Stropnický... Předsedkyně TOP 09 spustila kanonádu.

Pekarová: Strach Babiše ze Zemana ohrožuje bezpečnost Česka
Foto: repro TV Prima, tan
Popisek: Markéta Pekarová Adamová (*1984, Litomyšl) je česká politička, od roku 2019 předsedkyně TOP 09

Ministr vnitra Jan Hamáček po schůzce s premiérem Andrejem Babišem novinářům řekl, že on by rozhodně neměl nic proti tomu, kdyby plukovník Michal Koudelka pokračoval v čele BIS dalších pět let. Jenže jedním dechem dodal, že to není na něm, nýbrž na premiérovi. A upozornil, že premiér už naznačoval, že výběr šéfa BIS by měl ležet až na bedrech příští vlády, která vzejde z podzimních voleb do Sněmovny.

„Pokud si pamatujete na debatu o nejvyšším státním zástupci, tak tam také jedna z variant byla, že to rozhodnutí půjde až za příští vládou. Tak je to prostě možnost, ano,“ vysvětloval Hamáček.

Po chvíli se ozvala předsedkyně TOP 09 Markéta Pekarová Adamová.

„Už víme, koho Ing. Zeman za ředitele BIS nechce, teď by nám mohl A. Babiš ještě říct, koho ‚prezident‘ za ředitele BIS chce. Nejedlého, nebo Mynáře? Jedná jako královna Koloběžka. Jmenuji, nejmenuji, nechám na příští vládě. Strach premiéra z prezidenta ohrožuje bezpečnost země,“ vypálila politička, která vede koalici Spolu v Praze.

Předseda ČSSD Jan Hamáček ale novinářům řekl, že na schůzce s Babišem jméno prezidenta Miloše Zemana nepadlo.

Jenže Pekarovou Adamovou to nijak neuklidnilo.

Připomněla, jak se na tajné služby dívá kandidát ČSSD v Praze do Sněmovny Matěj Stropnický, toho času nestraník. Ten ve vystoupení na CNN Prima News konstatoval, že tajné služby musí být loajální vůči vládě, která je u moci.  

Nad tím Pekarová jen kroutila hlavou.

„Podle pana Stropnického, by měly být tajné služby loajální k tomu, kdo je u moci. Ne! Nejsme v Bělorusku, Rusku nebo Číně. Tajné služby mají být loajální především ke státu, dbát jeho bezpečnosti a nesmí se nechat ovlivňovat jakoukoli vládou,“ nešetřila kritikou předsedkyně TOP 09.

Pekarová a BIS

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

RNDr. Luděk Niedermayer byl položen dotaz

bezpečnost EU

Z čeho jste nabyl dojmu, že EU zvládá řešit otázku bezpečnosti? Máte pocit, že si dokázala dobře poradit s migrační krizí, a že je připravena na tu další?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vyoral natřel ODS. Co vyvedli u památníku, už bylo moc

16:10 Vyoral natřel ODS. Co vyvedli u památníku, už bylo moc

PÁTEČNÍ ZÚČTOVÁNÍ TOMÁŠE VYORALA – „Outfit soudružky Černochové, jakkoliv nevhodný pro danou chvíli,…