Pekarová jásala: Nikdo v Radě ČT už neslouží jako nástroj Hradu. Svobodná média, svobodná společnost

17.06.2022 21:20 | Ze sítí

Předsedkyně Poslanecké sněmovny Markéta Pekarová Adamová (TOP 09) se na svém facebookovém profilu raduje nad novými členy Rady České televize. Podle jejích slov je rada kompletní a nezávislá.

Pekarová jásala: Nikdo v Radě ČT už neslouží jako nástroj Hradu. Svobodná média, svobodná společnost
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předsedkyně sněmovny Markéta Pekarová Adamová

„Nikdo z Rady České televize už neslouží jako nástroj Hradu. Je kompletní a nezávislá. Bez svobodných médií nemůže být svobodná ani společnost. Právě proto jsme při volbě členů Rady ČT jednoznačně stáli za kandidáty, pro které je nezávislost veřejnoprávních médií nezpochybnitelnou hodnotou. A povedlo se,“ poznamenala na svém facebookovém profilu Pekarová Adamová.

Sněmovna ve středu večer ve veřejné volbě a bez účasti opozice vybrala pět nových členů Rady České televize. Za loni odvolanou radní Hanu Lipovskou vyslali poslanci do rady politologa Ladislava Mrklase. Mandát mu skončí 27. května 2026. Dalšími čtyřmi radními veřejnoprávní televize na standardní funkční období zvolili poslanci bývalého ředitele Českého rozhlasu Vlastimila Ježka, někdejší novinářku a bývalou členku Rady pro rozhlasové a televizní vysílání Miladu Richterovou, bývalého šéfa zpravodajství České televize Karla Nováka a bývalého předsedu Rady Českého rozhlasu Petra Šafaříka.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…