Pekarová nemá klid. Babiš a naštvaný občan. Přišel smích

01.04.2022 17:38 | Ze sítí

Předsedkyně Sněmovny a šéfka TOP 09 Markéta Pekarová Adamová se v tomto týdnu stala dosti populární na sociálních sítích a lidé si mohutně přeposílají její slova z nedělní Partie. Popularita to zřejmě ovšem není taková, jakou by si sama politička přála. Sdílí se totiž její výrok, že se „vlády nemají starat o lidi“. Videa jednoho ze známých internetových tvůrců komentujícího výrok Pekarové si všiml i expremiér Andrej Babiš a sdílel jej. Pro Pekarovou v něm zaznívá připomenutí, kdo ji platí.

Pekarová nemá klid. Babiš a naštvaný občan. Přišel smích
Foto: repro Youtube, tan
Popisek: TOP 09 před jednáním Sněmovny a komentář Markéty Pekarové Adamové

Anketa

Má Markéta Pekarová Adamová vaši důvěru?

1%
98%
hlasovalo: 34543 lidí
Politička svůj nyní dosti slavný výrok vypustila během Partie Terezie Tománkové na CNN Prima NEWS minulou neděli, když oponovala předsedkyni poslanců ANO Aleně Schillerové při otázkách, komu všemu se má pomáhat.

Schillerová zdůraznila, že v Česku se musí pomáhat všem – i ukrajinským uprchlíkům i Čechům. „Vláda se musí starat o všechny lidi na území České republiky bez ohledu na to, jestli se tady narodili, nebo ne. To není nic proti Ukrajině. Uprchlíkům se má také pomoci. Ale má se pomoci všem,“ vyřkla.

A Pekarová se neudržela. Exministryni financí vysvětlila, že plošně pomáhat všem ekonomicky není možné a je třeba pomáhat těm, kteří to potřebují. „Víte, podle mě se vlády nemají starat o lidi. Mají se starat o to, aby v zemi bylo bezpečno. To je první předpoklad, abychom se měli lépe. A za druhé si myslím, že stát má vytvořit podmínky, ve kterých si lidé zvládnou pomoci sami. Já jsem přesvědčena, že nikdo nepotřebuje vodit za ručičku. Těm, kteří opravdu potřebují pomoc, těm jsme pomohli, rozšířili jsme např. příspěvek na bydlení,“ řekla.

Právě pasáž zamýšlející se nad tím, zdali se vlády „mají či, nemají starat o lidi“, se stala dosti populární u uživatelů sociálních sítích a kromě toho, že jej mnozí sdílejí a přeposílají svým přátelům a sledujícím, jej mnoho lidí nevydrželo neokomentovat.

Jedním z lidí, kteří se vyjádřili, byl i youtuber vystupující pod přezdívkou Starej fotr. Netajil se přitom tím, že jej slova političky „rozesmála“. Slova političky, že se „vlády nemají starat o lidi“. „Pak teda vůbec nechápu, proč jsou veřejný volby a lidi choděj k volbám. Dokonce jsem se dozvěděl, že se maj lidi starat sami o sebe. To je naprosto v pořádku, já se budu starat sám o sebe naprosto s přehledem, ale pak teda nechápu, proč bych měl platit, pokud se starám stoprocentně sám o sebe. A platím daně, ze kterých je tenhle stát živej. A ze kterých jsou placení i tihleti politici, který se o lidi starat nemaj,“ komentoval.

Také se podivil, že kromě daní musí platit i sociální a zdravotní, „ze kterýho dostávaj důchod cizí“, přestože kdyby se staral sám o sebe, tak by mu stačilo peníze „škudlit pod polštář“ a měl by „plnej balík“.

„Pokud se o nás nemusí starat vláda, tak my se nemusíme starat o vládu,“ poznamenal ještě.

Video se začalo hojně šířit a došlo i k expremiérovi Andreji Babišovi, jenž si jej po zhlédnutí také nenechal pro sebe a nasdílel jej veřejně i svým sledujícím.


Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: rak

Ing. Martin Kolovratník byl položen dotaz

Byl byste pro, aby měli cyklisti SPZ?

Cyklisti jsou všude a dost často bohužel nedbají pravidel silničního provozu. Už víckrát se mi ale stalo, že udělali nějaký přestupek a vlastně jim to projde, protože je nemáte jak identifikovat, i když je třeba natočíte nebo je zachytí nějaká kamera. Neměli by mít na kole něco, podle čeho půjdou id...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ani Hitler si to nedovolil. Ochranný artefakt naší země vyvezen do Německa. Katolík drtí Pavla. V neděli akce

18:35 Ani Hitler si to nedovolil. Ochranný artefakt naší země vyvezen do Německa. Katolík drtí Pavla. V neděli akce

„Pokud ten pán neví, co se stalo 15. března 1939, tak je otázka, jestli je pro výkon funkce preziden…