Pekarová v Rakousku: „Nesmíme podléhat závěru, že sankce bolí víc nás než Rusko.“ To prý trpí, jen to maskuje propagandou

19.08.2022 20:10 | Kauza

Předsedkyně Poslanecké sněmovny Markéta Pekarová Adamová (TOP 09) se v rakouském Grafeneggu zúčastnila tradičního jednání tzv. Slavkovského formátu (tj. Česka, Rakouska a Slovenska). „Nesmíme podléhat závěru, že sankce bolí více nás než Rusko,“ poznamenala mimo jiné Pekarová Adamová s tím, že sankce zabírají.

Pekarová v Rakousku: „Nesmíme podléhat závěru, že sankce bolí víc nás než Rusko.“ To prý trpí, jen to maskuje propagandou
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předsedkyně sněmovny Markéta Pekarová Adamová

Hlavními tématy jednání Česka, Rakouska a Slovenska byla válka na Ukrajině, protiruské sankce, problematika inflace, energetické bezpečnosti i otázky přeshraniční meziparlamentní spolupráce. 

„Evropská unie se za našeho předsednictví úspěšně dohodla na energetických úsporách. Navázala tak na sérii sankčních balíčků. Nesmíme podléhat závěru, že sankce bolí více nás než Rusko. Není to pravda. Sankce proti Rusku zabírají. Ruská diktatura pouze obratně manipuluje informacemi,“ uvedla na jednání Pekarová Adamová.

Témata jednání zahrnovala kromě války na Ukrajině a protiruských sankcí i problematiku inflace a energetické bezpečnosti. „Vysoké ceny energií nejsou výsledkem našich sankcí. Může za ně Putinovo zneužívání naší závislosti na ruských surovinách, které začalo již dávno před jeho útokem na Ukrajinu,“ dodala předsedkyně Sněmovny Pekarová Adamová.

V neposlední řadě zástupci sousedních zákonodárných sborů diskutovali také aktuální otázky přeshraniční meziparlamentní spolupráce. „Ze současné krize musí společenství našich tří demokratických zemí vyjít silnější a nezávislejší,“ uzavřela Pekarová Adamová.

Předsednictví slavkovské skupiny má v současné době Slovensko, které jej začátkem letošního roku převzalo po ČR.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

11:11 „Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

Politolog Ivan Katchanovski z univerzity v kanadské Ottawě o válce na Ukrajině mluví jako o „zástupn…