Peksa a Gregorová v televizi. „Tito jsou nebezpečím pro Evropu!“ Senátor pobouřen jejich slovy

09.11.2023 16:28 | Monitoring

Senátora Zdeňka Hrabu zaujalo vystoupení europoslanců Mikuláše Peksy a Markéty Gregorové v pořadech CNN Prima NEWS. Podle jeho slov se Peksa smál tomu, že se v Evropě šíří antisemitismus, a Gregorová nechápe, proč bychom měli bránit lidem ve svobodném pohybu (v řešení migrace). Podle Hraby jsou přesně tito lidé nebezpečím pro Evropu.

Peksa a Gregorová v televizi. „Tito jsou nebezpečím pro Evropu!“ Senátor pobouřen jejich slovy
Foto: Zdeněk Hraba
Popisek: Zdeněk Hraba

Europoslanec Mikuláš Peksa ve vysílání CNN Prima NEWS hovořil o problému s antisemitismem, ale obecně i s rasismem a xenofobií. Podle svých slov jej vnímal v Evropě jako velmi významný už dříve. „Je pravda, že současná krize ho vyostřuje. Jenže už předtím jsme tu viděli různé krajně pravicové bojůvky, které vyzývaly tu k vyvraždění jedněch, tu k vyvraždění druhých, ať už to byli Izraelci, Palestinci nebo Arabové obecně. Tenhle problém tu existoval,“ uvedl Peksa.

Krajně pravicové skupiny podle něj existují jak v evropském domácím prostředí, tak v prostředí lidí, kteří do Evropy přišli. „Myslím, že ať už jsme součástí jedné nebo druhé komunity, neměli bychom se tím nechat strhnout a vyvolávat nenávist mezi lidmi různých národů či náboženství,“ uvedl Peksa. Europoslankyně Veronika Vrecionová (ODS), která byla ve studiu s Peksou, uvedla, že pirátský europoslanec celý problém bagatelizuje. Peksa se následně začal některým slovům Vrecionové opravdu smát a podotkl, že jestli má jeho kolegyně pocit, že krajní pravice zabila v Evropě málo lidí, tak žije na nějakém jiném kontinentu.

Anketa

Je srovnání Petra Fialy s Milošem Jakešem přehnané?

3%
95%
hlasovalo: 22006 lidí
Europoslankyně Markéta Gregorová (Piráti) se v jiném vysílání CNN Prima NEWS vymezila proti slovům bývalého ministra vnitra a odborníka na bezpečnost Martina Peciny, jenž uvedl, že propalestinské demonstrace v západní Evropě jsou přímým důsledkem migrační politiky. Gregorová namítla, že podobné akce neznamenají pro daný stát nutně velké bezpečnostní riziko a jejich účastníci nejsou automaticky podporovatelé Hamásu. Dodala, že mnozí z protestujících se podle ní baví i s členy izraelských demonstrací.

Hovořila také o migraci. „Představa, že zavřeme přechody a budeme posílat lidi zpátky ve stylu: buď vás zastřelíme, nebo se běžte utopit, opravdu není vhodné řešení problému s migrací,“ zmínila v této diskusi europoslankyně.

Zřejmě na tato dvě vystoupení pak narážel ve svém komentáři Zdeněk Hraba. „Pirátský europoslanec Peksa se v přímém přenosu směje tomu, že se v Evropě šíří antisemitismus. Jeho pirátská eurokolegyně Gregorová se zase ptá, proč bychom v řešení migrace měli bránit lidem (sem přicházejícím) ve svobodném pohybu. Přesně tito lidé jsou nebezpečím pro Evropu. Nebezpečí, které jsme nechali vyrůst uvnitř Evropy,“ komentuje vystoupení europoslanců senátor Zdeněk Hraba.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Vanda Efnerová

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Důchodce, který „uvěřil“. Nechtějte vědět, co za chvíli poběží na ČT

7:15 Důchodce, který „uvěřil“. Nechtějte vědět, co za chvíli poběží na ČT

Zmatený důchodce, který uvěřil fake news o atomové válce a chodí po městě v atombordelu. To je hlavn…