Peszyński si vylil srdce, když vyznal lásku Savčenkové a nenávist Zemanovi. A zde má odpověď

06.04.2016 8:35

Řadu výhrad sepsal bloger Martin Horvát vůči petici Tomasze Peszyńského, v níž se omlouvá pilotce Nadiji Savčenkové za Miloše Zemana. Jak Horvát píše na svém blogu na serveru iDNES.cz, s mnoha výroky Peszyńského petice nemůže souhlasit, a to i když není příznivcem českého prezidenta.

Peszyński si vylil srdce, když vyznal lásku Savčenkové a nenávist Zemanovi. A zde má odpověď
Foto: Hans Štembera
Popisek: Aktivista Tomasz Peszynski, odpůrce demonstrace 3. tábor lidu

„Zemanovi vyčítáte, že se odmítá vyjadřovat k věci, o které mnoho neví, ale podle mého názoru v tomto případě platí staré známé ‚mlčeti zlato‘, neboť jste si skutečně jist všemi skutečnostmi, které v textu petice uvádíte? Jste si jist, že je nevinná?“ ptá se Horvát Peszyńského a pokračuje: „Já osobně žádné důkazy o daném případu nemám a jen proto, že něco tvrdí ruská propaganda, odmítám automaticky tvrdit opak.“

Celý text je ZDE

Odmítá také tato paušální Peszyńského tvrzení: „Všichni víme, že jste, Naďo, nevinná. Všichni víme, že Rusové neměli právo unést vás do Ruska a rovněž neměli právo vás soudit. Všichni víme, že i kdyby to právo měli, tak jste se toho, z čeho vás obviňují, nedopustila, protože v té době jste již byla v ruském zajetí. Ví to veřejnost na Ukrajině, v Evropě i samotném Rusku.“ Horvát argumentuje tím, že mnoho lidí tato kauza absolutně nezajímá a drtivá většina vůbec neví, co se na Ukrajině nebo v Rusku ve skutečnosti odehrálo. „Proto absolutně nechápu, z jakého důvodu tlumočíte Ukrajince, Rusy nebo Evropskou unii,“ podotýká.

Na mušku si bere i další Peszyńského tvrzení. Ten v petici líčí Savčenkovou jako „čestného a statečného člověka a vlastence“. „Opět se musím ptát – z jakého důvodu? Znáte ji natolik, že dokážete tak soudit? … Není to náhodou tak, že pokud člověk nesnáší Ruskou federaci, pak je podle Vás automaticky čestný a statečný? Vždyť je to, pane Peszyński, naprostý nesmysl! Takový člověk může být jak morálně čistý a neposkvrněný, ale stejně tak proradný a zlý,“ argumentuje Horvát.

Celý text petice Tomasze Peszyńského je ZDE

Odmítá také Peszyńského tvrzení, totiž že Miloš Zeman je jednou z nejzavrženíhodnějších postav současnosti. „Se Zemanem v mnoha věcech zásadně nesouhlasím, přesto mnohem více zavrhuji jiné lidi. Třeba teroristy, kteří zabili desítky lidí ve Francii a Belgii za poslední rok a půl. Džihádisty, kteří vyhrožují Evropanům,“ píše bloger Martin Horvát.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…