Peterková je v nemocnici. Ohlašovatel hoaxů vypustil totální zlo: Copak, Jani. Že nejsi u flákance? Perník, chlast, co

25.07.2021 13:35

Analytik Roman Máca z neziskovky Institut pro politiku a společnost se vysmívá bývalé reportérce TV Nova a známé aktivistce Janě Peterkové, která od začátku koronavirové pandemie ostře vystupuje proti očkování a vládním protiepidemickým opatřením. Nyní se totiž na svém facebookovém profilu svěřila, že leží v nemocnici ve vážném stavu.

Peterková je v nemocnici. Ohlašovatel hoaxů vypustil totální zlo: Copak, Jani. Že nejsi u flákance? Perník, chlast, co
Foto: Repro Facebook
Popisek: Aktivistka Jana Peterková před školou

Exreportérka v průběhu uplynulého roku opakovaně demonstrovala proti „vládnímu teroru a koronafašismu“ kvůli nemoci, jež podle ní neexistuje. „Prymula je vrchní protektor Heydrich, který nám chce očkovat a zavírat děti,“ pronesla loni v září na adresu tehdejšího ministra zdravotnictví Romana Prymuly.

„Nikdo už nevěří vašim záhadným nevěrohodným číslům, která se každý den liší o tisíce. Co ti záhadně vyléčení? Kdo je vyléčil? Jak se vyléčili? Tajíte nám snad, že je to obyčejná chřipka? Vyzýváme tuto vládu: Přestaňte lhát občanům této země. Přestaňte z nás dělat pitomce,“ zpochybňovala opakovaně existenci choroby. Terčem její kritiky byli mnohdy i lékaři a zdravotníci, kteří se na tomto „divadle“ podílejí.

Anketa

Je nutné nařídit očkování proti covidu-19 v Česku jakožto povinné?

9%
89%
hlasovalo: 18766 lidí
„Nezkurvíme život dětí na jejich dalších čtyřicet let, co mají před sebou, kvůli tomu, že nějakej senior nebo astmatik by mohl umřít,“ prohlašovala ve videu Jana Peterková k loňské jarní trvající uzavírce škol a nejisté budoucnosti, která čeká děti a mladistvé školou povinné.

Peterková je přesvědčena, že koronavirus bude v globálních procesech řízení použit pouze jako nástroj diktatury a nových ekonomických modelů, k nimž směřují nadnárodní kapitalisté. Virus covid-19 označuje za marketingovou kampaň. Covid-19 je prý jen záminka pro skrytí invaze muslimů.

Když nyní pro mnohé až „fanatická bojovnice proti covidu“ v obavách oznámila na Facebooku, že její zdravotní stav je vážný a je hospitalizována v nemocnici, ozvala se od některých namísto slov podpory kritika.

„Omlouvám se všem. Už nemohu dále tajit, že jsem v nemocnici a jsem na tom zle a můj zdravotní stav je vážný. Omlouvám se všem, kterým jsem nebrala telefon,“ uvedla Peterková ve svém komentáři s prosbou, ať jí lidé drží palce a myslí na ni.

Roman Máca z neziskovky Institut pro politiku a společnost si ale neodpustil pořádné rýpnutí: „Ale copak, Jani? Jak to, že jsi v nemocnici a necháváš se ošetřovat lékaři, o kterých tvrdíš, že jsou vlastizrádci a covidfašisti páchající genocidu?“ táže se ve svém tweetu pichlavě.

Neváhal Peterkovou poslat za nezařazeným poslancem Lubomírem Volným, který rozjížděl „lobbing“ za experimentální lék proti infekční viróze covid-19. „Proč nejsi u flákance, aby tě léčil veterinárním ivermektinem?“ pokračuje Máca.

A závěrem si neodpustil poznámku, že za jejím zhoršeným zdravotním stavem stojí zřejmě užití návykových látek. „On ten perník v kombinaci s chlastem nebyl dobrej nápad, že jo?“ uzavírá Máca.

 

 

Aktivistka pak přímo z nemocnice natáčela živé facebookové vysílání, kde vysvětlovala, že ji zřejmě čeká operace. „Nejsem tady kvůli astma, jsem tu kvůli jiné závažnější věci. Před sedmi dny jsem začala mít ukrutné bolesti, přestala jsem jíst a motala se mi hlava. Zhoršilo se to až tak, že jsem dva dny nemohla vstát ani z postele, a přerostlo to tak, že potřebuji pomoc doktorů. Strašně se bojím, strach je strašně moc... zlá energie a čistá tma. Se všema řečma o lásce, že vše vyléčí, jsem byla až příliš optimistická. Takže bojujte, já musím také zabojovat, je mi to líto, že mi to nejde. Pomoc je to nejdůležitější,“ sdělila svým příznivcům Peterková. O jaký zdravotní problém se přesně jedná, uvést nechtěla.

 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

COVID

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: nab

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Janda a Olympic za 471 900 Kč na festivalu dechovky. Z rozpočtu města

14:40 Janda a Olympic za 471 900 Kč na festivalu dechovky. Z rozpočtu města

Jako každý rok se v Kolíně i letos bude konat festival dechovky Kmochův Kolín. Na své si nicméně při…