Pěti inspektorům hrozí pokuty. „Rozdávali“ schválení staveb

31.03.2012 20:59

Pět inspektorů z ministerstva pro místní rozvoj údajně schvalovalo stavební projekty, které vůbec neměly být povoleny. Pokud se pochybení prokáže, všichni budou odvolání z funkce a hrozí, že se stavby budou muset zbourat.

Pěti inspektorům hrozí pokuty. „Rozdávali“ schválení staveb
Foto: Hans Štembera
Popisek: Stavební práce, ilustrační foto

"Ministerstvo pro místní rozvoj zahájilo správní řízení s pěti autorizovanými inspektory. Ukazuje se, že pravděpodobně vydali některé certifikáty v rozporu se zákonem," uvedla pro ČT mluvčí Jana Jabůrková.

Ministerstvo pro místní rozvoj poprvé v historii zahajuje správní řízení. Inspektoři totiž údajně schvalovali stavby, které se podle územních plánů vůbec neměly stavět. V některých případech ani nezkoušeli získat povolení od majitelů sousedních pozemků.

ČT žádala o rozhovor jednoho z pětice, Bronislava Ondruška. Ten však požadoval finanční odměnu. "Vy si myslíte, že vám dám rozhovor zadarmo? Řekněte mi částku a já vám řeknu, jestli má smysl v tom hovoru pokračovat,“ prohlásil.

Jiný inspektor, Josef Dvorský, je pak obviněný i z vydírání. Milan Teiseger je zase spojován ze stavby kontroverzního hypermarketu Bauhaus v Brně. Mezi problematické se řadí i budoucí stavba luxusních bytů na Pankráci, která měla být nejvyšším bytovým domem.

Pokud se ze strany inspektorů prokáže porušení zákona, přijdou o licenci. Následně pak budou muset zaplatit i odškodnění investorům.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Fialovy granáty. 1000 dolarů marže? Babišovo výbušné video

18:40 Fialovy granáty. 1000 dolarů marže? Babišovo výbušné video

Předseda hnutí ANO Andrej Babiš nepřestává ve své kritice vlády Petra Fialy (ODS); vzal si na mušku …