Petr Cibulka rozjel v ČT akci, na kterou by se měl podívat Vladimir Putin osobně. To se jen tak nevidí

19.12.2018 19:55

V sobotním Politickém spektru se v ČT tématice zpravodajských služeb věnovali z pohledu malých stran. Do studia přišel Petr Cibulka z Volte Pravý blok, strany, která svým jménem plní volební lístky. A začalo představení, při kterém Cibulka prohlásil sovětskou okupaci Evropy za hotovou věc, ruské tajné služby prý chtějí v Evropě rozpoutat likvidační občanskou válku a zpráva BIS je podle něj falešná. Ke slovu se dostalo i siderické kyvadlo.

Petr Cibulka rozjel v ČT akci, na kterou by se měl podívat Vladimir Putin osobně. To se jen tak nevidí
Foto: Repro ČT24
Popisek: Petr Cibulka se siderickým kyvadlem v Politickém spektru na ČT24

„Máme se bát cizích zpravodajských služeb a mít důvěru k těm českým?“ uvedl Bohumil Klepetko pořad. Pak se Cibulky ptal na zprávu, ve které jsou zmíněné jak čínské, tak ruské tajné služby. „Tak pokud mám mluvit o ruských tajných službách, musím především říct, že skrytá okupace Evropy sovětskými tajnými službami byla úspěšně dokončena v roce 1984, to je ten Orwellův rok. A proto v roce 1985 nastoupil největší komunista Gorbačov, aby demontoval teď už zbytečnou železnou oponu, která 40 let dělila Evropu na totalitní a svobodnou,“ rozpovídal se Cibulka. Klepetko ho pak usměrňoval směrem ke zprávě.

Anketa

Měl by Tomáš Petříček i nadále být ministrem zahraničí?

3%
97%
hlasovalo: 20727 lidí

„Ta zpráva je dezinformační, jako jsou všechny zprávy...“ stačil říci Cibulka a Klepetko se už tázal v jakém smyslu. Dle Cibulky od začátku do konce, protože, jak řekl, sovětská okupace byla dokončena v roce 1984 a BIS se nás snaží přesvědčit o aktuálních ruských hrozbách, takže jsou to podle něj nesmysly. „Ruské tajné služby se nepokouší ovládnout Evropu, protože tu Evropu už dávno ovládají. Ruské tajné služby se pokouší v současné době přes svoji evropskou agenturu v Bruselu a ve všech evropských vládách bez vyjímky vyvolat v Evropě likvidační občanskou válku. Mezi armádou tvořenou marxisty a islamisty na straně jedné, ta bude řízena...“ nestihl už doříct Cibulka, než ho Klepetko opět přerušil. „Vy mi do toho vždycky skočíte, když říkám ty nejdůležitější věci,“ stěžoval si bývalý politický vězeň.

„Když mluvíme o té zprávě BIS, jak říkám, je to falešná zpráva. Generál Gerasimov před 4 lety prohlásil, že Rusko je ve světové válce proti Západu. Je to hybridní válka, kdy hranici mezi mírem a válkou nebude možno nikdy určit, bude trvat několik desítek let a Rusko zničí Západ nevojenskými prostředky. Ta válka má trvat od roku 2011 do roku 2038. Já jsem ve zprávě BIS nenašel ani slovo o tom, jak se Rusku daří v této hybridní válce likvidovat Západ nevojenskými prostředky...“ pravil Cibulka a  Klepetko mu opět vstoupil do řeči, že ve zprávě bylo zmíněno, jak zamezili desítkám ruských a čínských špionů v jejich činnosti a že odhalili dva kyberšpionážní útoky na ministerstvo zahraničí. „Těch útoků jsou tisíce, jestli odhalili dva, tak se opravdu mají čím chlubit,“ neměl o schopnostech služby valné mínění Cibulka.

Chtěl prý říci něco jiného. „Když se podíváte na zprávy BIS za posledních dvacet nebo pětadvacet let, nenajdete jedinou informaci o tom, kolik agentů Moskvy bylo odhaleno, postaveno před soud a odsouzeno za vlastizradu na doživotí. Protože BIS za posledních 29 let ani jediného agenta Moskvy nedokázala odhalit a odsoudit,“ trval si na svém Cibulka.

Klepetko se ho pak zeptal, jestli nedůvěřuje ani bývalému disidentovi Stanislavu Devátému, který dříve BIS vedl a říká, že odvádí skvělou práci. Na to Cibulka vytáhl siderické informační kyvadlo. „Prosim vás, vezměte si siderické informační kyvadlo a řekněte si, kdo je to Stanislav Devátý. Ale musíte pevně sedět, aby to s váma nešvihlo vo zem,“ doporučil Cibulka s povzdechem. „A pak se nebudete divit tomu, že BIS pod vedením Stanislava Devátého neodhalila ani jednoho ruského špiona,“ konstatoval bývalý politický vězeň a novinář.

Dalším tématem byla politická naivita. „Nenajdete českého politika nebo evropského politika, který by nefízloval pro ruské tajné služby, takže mluvit za této situace o naivitě...“ zmínil znovu Cibulka. Klepetko ho na to obvinil, že nemá žádné důkazy. „Vy mě trápíte, pane redaktore, naučte se za pět minut pracovat se siderickým informačním kyvadlem,“ zněla Cibulkova odpověď. Dodal, že pak ani Klepetko nenajde českého politika, který by pro Rusko nefízloval.

„Rusko má dvě klíčové tajné služby: KGB a GRU. BIS kontroluje GRU, soudruh prezident pracuje pro KGB. Proto ty neustálé spory. Stačí zvažovat jeho kroky, praktickou politiku. To je vysvětlení, proč GRU má zadání, protože GRU a KGB jsou konkurenti, oni jsou zajedno v tom, že Západ je třeba zničit a Rusko má vládnout světu, ale nedokážou se dohodnout, kdo z nich má vládnout Rusku...“ přidal Cibulka další informace ze siderického kyvadla. GRU má na starosti prý ještě Jeana-Clauda Junckera. S označením za čučkaře by Cibulka souhlasil, ale prý z jiného důvodu, a že za 6 let BIS nenašla špiona by rozšířil na let 30. Klepetko doplnil, že v tom se plukovník Koudelka, ředitel BIS, se Zemanem neshodne. „Jeden mluví za KGB, druhý za GRU, ti se nikdy nemůžou shodnout, ale v tomhle případě Zeman říká pravdu. Prostě jestli někdo ani za třicet let nedokáže odhalit ani jednoho špiona a nechat ho odsoudit, tak je naprosto neschopný, já bych to rozpustil ten spolek,“ měl jasno novinář.

Došlo i na téma parlamentní komise. „Každý, kdo chodil do školy, ví, že Rusko za posledních 300 let zvětšilo svoji rozhlohu na úkor svých nešťastných sousedů 14krát. Teď je na řadě naše Evropa,“ dodával Cibulka s tím, že teď bychom se měli starat o to, abychom Rusku zabránili ve vzniku občanské války v Evropě, a ne o parlamentní komise, které podle Cibulky nic nevyřeší. „Toto jsou skutečně jen hry pro veřejnost. Zeman něco řekne, ten mu odpoví, tam vznikne komise, ale naše bezpečnost tím není chráněna, nic ji neřeší. To je jenom hra, jenom hra pro veřejnost.“

A zabrousil i do problematiky terorismu: „Je zbytečné mluvit o rizicích islámského terorismu, když stoprocentně bezpečně víme, že za veškerým terorismem na této planetě stojí Rusko. To je desítky let známo. Řešme hrozbu z Ruska a vyřešíme i islámský terorismus,“ zmínil Cibulka a dodal, že za okupace Ruskem byl pětkrát ve vězení a nerad by tam šel pošesté. Prý si musíme vybrat, zda chceme patřit na Východ nebo na Západ. A jestli chceme, aby nám z Bruselu vládlo GRU...

Celý pořad ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: kas

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…