Petr Fiala: Živnostníci nesmí být považováni za obtížný hmyz

23.06.2021 10:32

Předseda ODS a kandidát pravicové koalice Spolu, koalice ODS, lidovců a TOP 09, na premiéra, pokračuje ve svých cestách za voliči. Nedávno navštívil Domov důchodců Tmavý Důl. O pár ní později navštívil podnikatelku a vyslechl si, co říká o vládě Andreje Babiše (ANO). To, co slyšel, se mu prý neposlouchalo nijak lehce. Hned poté zdůraznil, že příští vláda nesmí k živnostníkům přistupovat jako k obtížnému hmyzu.

Petr Fiala: Živnostníci nesmí být považováni za obtížný hmyz
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda ODS Petr Fiala

Ostrá fáze předvolební kampaně začne sice až po prázdninách, ale politici už teď objíždí republiku a debatují s voliči. Předseda ODS Petr Fiala nedávno navštívil Domov důchodců Tmavý Důl v Královéhradeckém kraji.

Anketa

Je Alena Schillerová dobrá ministryně financí?

69%
28%
hlasovalo: 8750 lidí

„S Ivanem Adamcem a Martinem Červíčkem jsme navštívili Domov důchodců Tmavý Důl. Díky podpoře kraje a práci pana ředitele Antonína Stanislava tu vzniká nové oddělení, které je svou velikostí, rozsahem a použitím inovativních prvků v sociálních službách naprosto výjimečné. Královéhradecký kraj další kapacity potřebuje. Je to region s největším počtem seniorů,“ napsal Fiala na sociální síti Facebook.

O pár dní později vyrazil do kolínského butiku Ateliér 48, který vlastní paní Bohumila Navarová. Od té slyšel, že je jako živnostnice prakticky permanentně perzekvována.

„Jsme neustále perzekvováni nesmyslnými žádostmi a příkazy. Občas se cítím jako parazit – tak mě občas ostatně někteří politici nazývají,” zaznělo prý mimo jiné při Fialově návštěvě kolínského butiku Ateliér 48 od jeho majitelky Bohumily Navarové,

Pro Fialu bylo podle jeho vlastních slov těžké naslouchat příběhu paní Navarové. Trápilo ho, co slyšel.

„Podobné pocity podnikatelů jsou při mých návštěvách různých firem velmi časté. A je pro mě těžké to poslouchat. Drobní živnostníci přece nesmějí být v žádném případě považováni za ‚obtížný hmyz‘," zdůraznil.

Pokud jde o drobné podnikatele, tak ty by stát měl nechat žít, nic moc po nich nechtít a nechat je pracovat v trochu jiném režimu, než jaký se uplatňuje na velké podnikatele, vyjádřil svůj názor předseda ODS.

„Bohužel to je přesně obráceně. ... A je to záměr,“ zlobil si Fiala na Babišovu vládu.

Od paní Navarové se mu dostalo ujištění, že mu ve snaze změnit to, bude držet palce.

 

Fiala na cestě za živnostníky

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

5:00 Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

TÝDEN V MÉDIÍCH Petr Fiala neměl žádné kmotry v pozadí, nikdo mu zadarmo nic nedal a musel se adapto…