Petr Gazdík, strážce Václava a Dáši Havlových. Přečtěte si, jak se dostal do jejich blízkosti

09.07.2017 9:54

O předsedovi Starostů a nezávislých Petru Gazdíkovi pohovořil pro deník Blesk.cz jeho kamarád Lukáš Novák. „Byl to takzvaný vzpur. Nenechal si líbit všechno,“ poznamenal na adresu Gazdíka a jeho působení při vojenské povinné službě Novák.

Petr Gazdík, strážce Václava a Dáši Havlových. Přečtěte si, jak se dostal do jejich blízkosti
Foto: Hans Štembera
Popisek: Petr Gazdík

Novák se s Gazdíkem seznámil v rámci povinné vojenské služby ve výcvikovém středisku Dobrá Voda u Příbrami. V jejím rámci byli oba muži začleněni do Hradní stráže, Gazdík konkrétně hlídkoval v prezidentském zámku v Lánech. Dohlížel tak mimo jiné i na prezidenta Václava Havla a jeho ženu Dagmar. Novák pak působil u stráže na Pražském hradě. 

„V té době se takovým vojákům, jako byl on, říkalo vzpur,“ vzpomíná Novák s tím, že si Gazdík zkrátka nenechal vše líbit. A vzpur je podle něj pořád, neboť se nehodlá podvolit autoritám, které mu něco nařizují.

„Jednou jsem se na jednoho vedoucího podíval svým ošklivým učitelským pohledem a pak jsem do rána drhl záchodky, pisoáry a sprchy,“ poznamenal Gazdík. Novák pak zavzpomínal na to, jak Gazdík při návratu z hospody dohlížel na to, aby vojáci dorazili do kasáren v pořádku. 

Původní text ZDE.

Gazdík pak na hlídkování v Lánech vzpomíná na dobu, kdy například hlídal případné narušitele mezi hradní kaplí a zámkem. „Nebo když tehdy Dagmar Havlová chodila v noci venčit psy, tak jsem běhal se samopalem před ní a prohledával prostor, aby tam nebyl nějaký narušitel,“ uvedl Gazdík.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…