Petr Hájek je Klausův dvorní šašek, píše německý tisk

13.12.2012 12:28

Dvorní šašek Václava Klause, tak nazval německý deník Die Welt svůj přípěvek o vicekancléři Petru Hájkovi a jeho kontroverzních názorech, které Hájek prezentuje ve své poslední knize.

Petr Hájek je Klausův dvorní šašek, píše německý tisk
Foto: Hans Štembera
Popisek: Petr Hájek

„Češi, kteří dosud neměli nápad na vhodný vánoční dárek, si mohou oddechnout. Prezident Václav Klaus jim pomohl a vřele jim doporučil novou knihu svého vicekancléře Petra Hájka," připomíná Die Welt podporu, které se publikaci nazvané Smrt v sametu dostalo od hlavy státu, a z prezidentova vyjádření i cituje.

Satanovo dílo

List zmiňuje některé z kontroverzních pasáží, v nichž Hájek nazývá Klausova předchůdce Václava Havla „služebníkem Satana", jenž se stal „nástrojem sil lži a nenávisti", a odsuzuje lisabonskou smlouvu Evropské unie jako „ústavu nového vězení národů" a „Satanovo dílo".

Aby Němcům ještě více přiblížil názory někdejšího novináře a později Klausova mluvčího, přidává Die Welt také starší Hájkovy sporné výroky, jimiž mimo jiné zpochybnil existenci teroristy Usámy bin Ládina.

„Pro žurnalisty se Hájek už dávno proměnil v Klausova 'dvorního šaška'. Funkční období obou končí na začátku příštího roku. Pak bude mít Hájek ještě více času na psaní," uzavírá Die Welt.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk, mp

Operátoři

Pane senátore, dobrý den, myslíte, že je šance, že se někdy dočkáme slibovaného čtvrtého operátora a tím i levnějších cen? Kdo je odpovědný za to, že tu nemáme čtvrtého operátora? Někde jsem četl, že tu být nemůže, což nechápu. Žijeme přeci ve svobodné a tržní ekonomice nebo ne? Nevím, zda mi dokáže...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Hnus. Ani pes je nesežral.“ Češi si všimli, kdo zkazil piškoty. Jurečka to tehdy přikryl

8:00 „Hnus. Ani pes je nesežral.“ Češi si všimli, kdo zkazil piškoty. Jurečka to tehdy přikryl

„Hnus.“ „Odporná chuť i konzistence.“ „Nedá se to žrát.“ – Těmito slovy hodnotí lidé v několika posl…