Petr Hájek vyhlásil poplach kvůli "diktátoru" Babišovi a lustracím

28.11.2013 16:20

Vyjednávání o nové vládě je podle Petra Hájka skvělou ukázkou skryté politické reality. Nové politické poměry jsou prý nejlépe vidět na „boji o lustrační zákon“. Ten měl podle Hájka od počátku i značnou symbolickou hodnotu, která má být zlikvidována jen proto, že Babiš chce být ministrem financí.

Petr Hájek vyhlásil poplach kvůli "diktátoru" Babišovi a lustracím
Foto: Repro Foto: ČT
Popisek: Bývalý vicekancléř prezidenta republiky Petr Hájek v pořadu Máte slovo

„Někteří se v něm pitvají a vymýšlejí různá `řešení`, jiní to vzali po bolševicku od podlahy a rovnou začali s velkým úklidem,“ rekapituluje. V přímém přenosu proto prý sledujeme čištění prostoru pro nového diktátora.

Bohuslav Sobotka má jakoukoliv svou další politickou kariéru spojenou s premiérským křeslem, takže ustoupí v čemkoli. Jenže už se pomalu začínají ozývat jeho spolustraníci. Babišovi je to však prý jedno. Sobotka je prý jeho novým zaměstnancem, takže musí šéfovi Agrofertu ukázat, jak „maká“.

Uvažování Babišovy firmy prý předestřela místopředsedkyně Věra Jourová, když ujistila, že ANO zrušení lustrací iniciovat nebude, ale pokud to někdo navrhne, rádi to podpoří. „Paní Jourová je již dobrá zaměstnankyně. Pochopila svou roli a hraje ji stejně dobře jako ještě nedávní havlističtí `antikomunisté` pánové Zlatuška či Stropnický. Jakýpak zákon, když to vadí šéfovi?“ píše šéfredaktor Protiproudu.

Tato zdánlivá bouře ve sklenici vody podle Hájka přesně ukazuje povahu Babiše, který se svými „přáteli ze seznamů“ dělal milionové obchody již v době, kdy většina národa ještě ani netušila, že bude cinkat klíči. Nyní ke svému byznysu potřebuje ovládnout stát a tento zákon mu v tom aktuálně brání.

„Ostatně, prezidentovi se to už zřejmě pokusil po dobrém vysvětlit. Ten svérázný člověk si z něj ale udělal dobrý den návrhem, ať okamžitě sněmovna přijme zákon o státní službě – a bude po problému,“ píše.

„Nemůže být pochyb o tom, že Andrej Babiš míní na dlouhá léta jako právoplatný vlastník rozhodovat ve své firmě Česká republika. Je k tomu nyní třeba ještě vyhladit cestu, aby to v kočáře tak nedrncalo. Očistit okolí od všeho, co by připomínalo, odkud přišel a kam jde. Lustrační zákon je v tomto směru nesmyslně viditelným znakem,“ uzavírá Protipoud.cz.   

  • Celý text ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

11:08 Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

„To, co mně na tom vadí nejvíc, je to, že tady někdo do tebe něco hustí na plný kule a snaží se tě p…