Petříček hájil zavření hranic. Stejně sem teď žádní turisté z ciziny nejezdí

30.01.2021 20:31

Vláda Andreje Babiše vyhlásila zákaz cestování cizinců do České republiky. Podle ministra zahraničí Tomáše Petříčka (ČSSD) kabinet ANO a ČSSD jen stvrdil faktický stav věci, protože turisté ani tak do Česka nejezdí. Památky i hotely jsou zavřené. Promluvil také o ruské vakcíně Sputnik V.

Petříček hájil zavření hranic. Stejně sem teď žádní turisté z ciziny nejezdí
Foto: Hans Štembera
Popisek: Tomáš Petříček

„Nejsou otevřené hotely ani restaurace, taže turismus stejně nefunguje, řekl Radiožurnálu. Důvodem uzavření hranic je také riziko šíření mutací koronaviru.

I z tohoto nařízení však existují výjimky. Do Česka můžete přicestovat za prací či za rodinou.

O zákazu byli informováni zahraniční partneři, aby naši sousedé věděli, s čím musejí počítat. Petříček v této souvislosti připomněl, že další země EU přijaly podobná opatření. Francie významně omezila možnosti přicestovat do země i z ní vycestovat.

CELÝ TEXT ZDE

Petříček prý nemá informace o tom, že by v souvislosti s novým opatřením docházelo na hranicích k nějakým nedorozuměním.

Teď je podle ministra nutné jednat s výrobci vakcín proti nemoci covid-19, aby dodali do EU to, k čemu se zavázali. Další cestu vidí v získání ruské vakcíny Sputnik pro EU, ale jedině za podmínky, že bude řádně schválena.  

„Jsem přesvědčen, že nejprve je potřeba vakcíny schválit pro použití v EU a v jednotlivých členských státech. Je to otázka bezpečnosti, abychom měli jistotu, že užití těchto vakcín nebude znamenat nějaké riziko pro občany. A já jsem se k tomu už vyjadřoval, i kolegové ze sociální demokracie, jsme pro to, aby se očkovalo i jinými očkovacími látkami, ale musejí to posvětit příslušné orgány,“ zdůraznil Petříček.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…