Petříček zklamal lidovce: Nejedlého cesta neznamenala žádné riziko

01.12.2020 20:23

Podle ministra zahraničí Tomáše Petříčka (ČSSD) nepředstavovala cesta prezidentova poradce Martina Nejedlého do Ruska žádné bezpečnostní riziko. Cesta byla podle Petříčka dlouhodobě plánovaná a Nejedlý s poradcem prezidenta Putina Jurijem Ušakovem projednávali věci z gesce administrativy prezidenta republiky.

Petříček zklamal lidovce: Nejedlého cesta neznamenala žádné riziko
Foto: Hans Štembera
Popisek: Martin Nejedlý

Poslanci KDU-ČSL chtěli ve Sněmovně prosadit, aby se Nejedlého cestou do Moskvy zabývalo sněmovní plénum. To se jim ale nepodařilo i proto, že podle ministra zahraničí Petříčka byla cesta dopředu dohodnutá a ministerstvo z ní má pečlivý zápis.

„Neřekl bych, že tato cesta představuje nějaké bezpečnostní riziko, jak se zde hovořilo. Cesta byla plánovaná delší dobu v souvislosti se zrušením setkání Putina se Zemanem, které se mělo uskutečnit v květnu. Mluvilo se i o přípravě budoucího setkání obou prezidentů,“ řekl ministr ve Sněmovně podle informací serveru iROZHLAS.cz. 

Podle Petříčka Nejedlý o obsahu schůzky informoval velvyslance Vítězslava Pivoňku a materiály s obsahem schůzky má i Ministerstvo zahraničí. Velvyslanectví v Moskvě navíc bylo o cestě informováno s dostatečným předstihem. Podle Petříčka má Nejedlý platný diplomatický pas, který byl vydán v souladu s mezinárodními zvyklostmi a nenastaly žádné okolnosti k jeho odebrání.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jma

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…