Pevný svěrač, ručník na pleš a nepřehnat to s prášky. Exčlen ČSSD sepsal dopis Bohuslavu Sobotkovi

28.11.2017 17:43

ROZBOUŘENÝ SVĚT MARTINA KOLLERA Bezpečnostní analytik Martin Koller, dobře známý čtenářům ParlamentníchListů.cz, je zároveň bývalým členem české sociální demokracie. S významnou rodinnou historií sociálního boje. Proto se cítí kompetentní napsat otevřený dopis Bohuslavu Sobotkovi, který od roku 2011 do letoška stranu řídil, a lidem kolem něj. V situaci, kdy někdejší lídr české levice klesl na volební zisk 7 procent se dle očekávání jedná o velmi kritické psaní.

Pevný svěrač, ručník na pleš a nepřehnat to s prášky. Exčlen ČSSD sepsal dopis Bohuslavu Sobotkovi
Foto: Hans Štembera
Popisek: Martin Koller

Anketa

ČSSD plánuje zrušit kvóty pro ženy na svých kandidátkách. Je to dobře?

8%
2%
hlasovalo: 6840 lidí

Můj děda byl sociální demokrat v době Rakouska-Uherska a farář na něj posílal pomlouvačné dopisy. Otec byl sociální demokrat v meziválečné ČSR, v době protektorátu si užíval kulturu nacistického pohostinství a v roce 1948 odmítl vstoupit po takzvaném slučovacím sjezdu do KSČ. Já jsem jako nestraník spolupracoval s prvními polistopadovými zakladateli ČSSD a následně dělal poradce v oboru vojenství Stanislavu Grossovi, protože mne osobně o to požádal tehdejší předseda Miloš Zeman. Když se Gross stal ministrem vnitra a začal se stýkat s podivnými lidmi, rozhodl jsem se Standu opustit. Dlouhá léta jsem měl nechuť k členství v jakékoli partaji.

Tuto nechuť, především ve vztahu k ČSSD, posílil sprostý podraz části vedení ČSSD proti vlastnímu předsedovi Miloši Zemanovi v prezidentských volbách. Jistě si na něj dobře pamatuješ. Někdo za tu špinavost dostal koryto v Bruselu, jiný v parlamentu, možná i něco jiného. Až koncem předsednictví Jiřího Paroubka, který byl poslední osobností a bojovníkem v ČSSD, i když menší než Miloš Zeman, mne jeden známý doslova ukecal ke vstupu do ČSSD s tím, že tam vlastně patřím, vždyť jsem se pro ně opakovaně angažoval. Pro Grosse jsem připravoval informaci z hlediska vstupu do NATO a k přezbrojení letectva, protože byl rovněž předsedou branně-bezpečnostního výboru sněmovny.

ČSSD jako rodinná firma, dávno před Babišem

V základní organizaci na Praze 4 byli různí lidé, ale řada opravdu dobrých, slušných, pracovitých a přesvědčených, že pracují pro lepší život této země. Čím jsem dohlédl výše, tím byla situace horší. Situace se stále zhoršovala a již někdy v roce 2015 jsem pomalu přestal chodit na schůze, protože mi připomínaly schůze Socialistického svazu mládeže před listopadem 1989. Prázdné žvanění, podlézání vedoucímu panstvu, stále otrávenější kritika ze strany řadových členů, která nikoho z panstva nezajímala, dobrovolná účast v davu či na průvodech, kde vystupovali velikáni partaje. Chyběly jen hodnotné závazky a subotnik a samozřejmě jednou za čas volby plné stupidního politikaření na téma, kdo získá placené koryto či koryta nebo půjde na partajní sněm s možností lézt do zadku panstvu. Mimoto se rozdělovala další koryta v různých úřadech a firmách na ně navázaných podle toho, jak dopadaly volby. Vím, že u ostatních partají je to podobné, ale ČSSD byla historicky vždy strana občanské většiny, strana sociální a strana antiklerikální. U takové KDU-ČSL Hermana či Halíka a jejich klonů bych už z historického hlediska pozitivní vztah k občanské většině ani nečekal.

Koryta byla v ČSSD samozřejmě vyhrazena pouze pro partajní nomenklaturu, kterou tvořili staří kamarádi, mnohdy předlistopadoví svazáci a straníci, dále členové jejich rodin a příbuzenstva. Na odborné schopnosti se moc nehledělo podle hesla „blbý, ale náš“. Vedení ČSSD je toho ilustrativním dokladem. K něčemu takovému se před listopadem 1989 propracovala KSČ a nedávno rovněž ODS. Hlavně nebýt moc revoluční, příliš nepodporovat bahno, pardon, občany a voliče, a hlavně vše podle Bruselu a Berlína. Smrádeček a teploučko.

Pohrdání členskou základnou se letos samozřejmě projevilo, a to zaslouženě, především u takzvaných levicových stran utápějících se v politické korektnosti a více či méně otevřeném podlézání Bruselu.

Názory odborníků většinou nikoho z vedení ČSSD nezajímaly, přestože od některých řadových členů by se mohla nomenklatura mnohé přiučit, ať se jednalo o ekonomii, hospodářství, ekologii, sociální otázky, školství, rozvoj průmyslu a další problematiku. Jakékoli pozitivní návrhy směřující ke změnám a získání stále klesajícího počtu voličů se odmítaly nebo se na ně neodpovídalo. Jenže mlčení v tomto případě neznamenalo souhlas. Před volbami se hlavně natiskly tuny papíru mnohdy stupidního obsahu, protože z toho pravděpodobně ještě někdo získal slušnou provizi. A kategoricky se žádala účast na veřejných vystoupeních stranických duševních titánů.

Ilustrativní ukázkou situace v ČSSD je osud jednoho tehdejšího kolegy. Počátkem devadesátých let pomáhal znovu vybudovat ČSSD, chodil po hospodách a mluvil s lidmi. Byl a pravděpodobně dodnes je věrným a pracovitým členem. Nikdy se nehnal po funkcích. Když přišel o práci, partaj se na něj vykašlala, takže nakonec musel prodat byt v Praze a odstěhovat se na chatu kamsi do lesa, kde neměl ani internet. Takový přítel Hašek měl v té době 28 placených funkcí za 3,5 milionu korun měsíčně, možná je má dodnes, a k tomu hodnost plukovníka hasičů. A možná toho pro ČSSD neudělal ani tolik co můj kamarád. Zato takových Hašků je ve vedení ČSSD víc. Především mladé kádry, které nikdy nepracovaly a připomínají Bendu z ODS, podívej se do zrcadla, mladý sociální demokrate Sobotko. Jen se mnozí z nich raději tak hlasitě neozývají. Zažil jsem i výjimky, ale nemohu se zbavit dojmu, že jich je menšina. Sedmého ledna 2016 jsem z ČSSD vystoupil. O dva měsíce později jsem byl vyloučen. Už to je ilustrativní ukázka poměrů ve Tvé partaji.

Dobrý voják Sobotka a jeho kumpanie

Na vojenství v ČSSD vlastně žádní odborníci nebyli a dodnes ani nejsou. Nechtěl jsem věřit vlastním uším, když jsem zjistil, že v ČSSD se ještě po roce 2000 v branném výboru vážně zabývali otázkami bitevních lodí, které odešly pod tlakem letectva do historie již za druhé světové války. Z hlediska strategie a bezpečnosti se nikdy nešlo přes to, co povídalo evropské panstvo v Bruselu a Berlíně. Vydatně se kývalo a oslavovala se ta velká moudra, která nás dovedla tam, kde jsme. Co dodat, jestliže vojenským expertem je v ČSSD přítel Hamáček, který dělá čest svému příjmení a na vojně nikdy nebyl ani jako voják základní služby. Samý internetový stratég papouškující cizí názory (jako všemožní vojenští a bezpečnostní analytici v současné ČT24), ale nikdo si nevšiml, že s armádou to jde od deseti k pěti a sloužila dlouhodobě především jako dojná kráva díky rozprodejům majetku. Jediný, kdo v oblasti vojenství něčemu rozuměl, byl v ČSSD Miloš Titz.

Kdybychom se měli pozdržet v oblasti vojenství, museli bychom vedení ČSSD připodobnit k osobnostem z knihy Osudy dobrého vojáka Švejka, případně zavítat ke Švandrlíkovým Černým baronům. Ty mi bohužel připomínáš, ber to jako přátelskou konstruktivní kritiku, nikoli politického vůdce, ale kadeta Bieglera, a to jak svojí neschopností a aktivní vyplašeností, tak ostudnou podlézavostí Merkelové a její partě (opravdu bych Tě rád viděl na vojně u bigošů).

Řečný ministr zahraničí, bývalý tajemník předlistopadové ČS strany socialistické (moc se nechlubí, jak hlasovával pro vedoucí úlohu KSČ), mi notně připomíná halasného a žvanivého poručíka Duba, který všude byl, všechno viděl, všechno ví nejlíp a vždy vykládá, co se od něj kde čeká (a po vzoru soudruha Fučíka je sexuálně orientován na pravicové dcérky, aspoň že ne na synky, i když ty výzvy za křoví jsou podezřelé).

Přítel bruselského panstva Špidla, nadšený pracant stachanovského typu, bohužel bez odpovídajících výsledků, mi silně připomíná Dubova sluhu Kunerta (nemohu se zbavit dojmu, že pokud by mu z Berlína nařídili nacpat se vlastním trusem, s radostí to udělá, a ještě bude volat s přitroublým úsměvem o nášup, aby ne za ty peníze z Bruselu). Ministr vnitra mi připomíná strážmistra Flanderku z Putimi, který sice neměl stánek se zeleninou v Plzni, ale verboval různé Pepky Vyskoče k boji s ruskou propagandou a špionáží a podlézal panstvu ve Vídni (dnes se vyplatí podlézat panstvu v Berlíně umožněním řádění německé policie na našem území jako za protektorátu).

Stejně zbytečný jako obojetný bývalý ministr pro lidská práva Dienstbier (který dočasně zalezl, aby nedostal ČSSD pod 5 %) mi připomíná feldkuráta Katze, stejně jako jeho následník Chvojka (ten spíše pouhého ministranta), který vykládal, že zastaví podporu multikulturních neziskovek, a potajmu nic neudělal (která z nich to teď bude živit za naše či americké peníze, což platí pro oba).

Z velkých osobností ČSSD je třeba připomenout ještě přítelkyni Buzkovou, nevalnou ministryni školství, která kromě agresivní hádavosti na úrovni trhovkyně vynikala pouze fyzickými přednostmi, podporou rozkladu školství a drog. V současnosti se ji zase některé socialistické kádry, hledající zoufale viditelnější figury, snaží vytáhnout ze zaslouženého zapomnění (zde je přirovnání spíše z hlediska Švandrlíkových Černých baronů raději bez upřesnění).

Trochu k pobavení je socialistická feministka Marksová, která by vydala i za fabrikantku Engelsovou, jestliže se předvádí v médiích na fotkách zhruba o třicet let mladší, což mne u takové bojovnice za práva žen založená na asexualitě doslova šokuje (z pracovního hlediska nešokovala ničím podstatným). Na závěr nelze zapomenout na Tvého méně známého hlavního poradce Pokorného, který ovládal vedení ČSSD jako smečku varietních mopslíků, což dokazuje jejich úroveň.

Ještě jsem si vzpomenul na bývalého přítele Teličku, s nímž jste si podobni jak vejce vejci, možná nejen vizuálně. Ale možná se mýlím, takže se jako řadové voličské bahno za vše poníženě omlouvám, neboť všichni jmenovaní jen neúmyslně dělají zdánlivý negativní a komický dojem a jsou to vrcholně poctiví a nezištní bojovníci za práva a blahobyt občanské většiny, českého státu a národa. Příkladem je Tvůj kamarád Euro Prouza, který se společně s Tebou radoval nad programy PESCO a Vojenský Schengen. Měli byste pomalu vyrazit na ruskou hranici, když jste tak chtiví bojovat. Rozhodnutí nechávám na čtenářích.

 

 

Ostuda na ostudu

Ubohý volební výsledek jak Tebe, tak Tvojí party a celé nomenklatury mluví za vše. Zodpovědní politici by už dávno zmizeli ze scény. To však v ČSSD nelze po dobrém očekávat, takže kdekdo se bude držet partajní funkce jako příslovečný trus košile. Ještě jako člen ČSSD jsem na schůzích opakoval, že byste se měli učit od Kalouska, a sklízel jsem nadávky. Tím jsem samozřejmě nemyslel lézt mu, přesněji KDU/TOP, do zadku jako letos, vymýšlením protibabišovských a protizemanovských koalic doprovázených zdivočelými výrony patočkovských propagandistických mouder, placenými z našich kapes.

Kalousek opět potvrdil, že patří mezi politické osobnosti a taktiky, takže mazaně odstoupil z vedení TOP 09 a může se komickým figurkám z ČSSD tak akorát smát. Nové tváře TOP 09 Feri a Bartoš (byť maskovaný jako Pirát) mají dohromady víc hlasů, než jste se svým početným placeným partajním rodinným aparátem dokázali získat v současnosti a dokážete v bližší budoucnosti. Možná vaši nástupci. Je opravdu otázka, zda se řadová členská základna a voliči ČSSD vzchopí a budou prát trus z košil. Jinak to bude v příštích volbách pod 5 %, tedy bez koryt a přístupu k penězům či penězovodům s výjimkou státního příspěvku, pokud překročíte 3 %. K tomu všemožné dluhy získané přemírou neschopnosti a arogance, počínaje "lihovým domem" a soudy kolem něj.

Jestli se letos díky protibabišovskému bloku nepodaří sestavit vládu, a může to být sakra brzy, budete mít velký problém zvaný 5 %. Andreje Babiše sice nelze podezřívat z toho, že by měl odpor k penězům, ale na rozdíl od vás není na státních tak závislý a dokáže o tom přesvědčit voliče. Proto nemusí za každou cenu odklánět, takže je z pohledu voličů v pozici čestného bojovníka proti korupci, která v této zemi řádí už příliš silně a příliš dlouho. Kromě toho jako podnikatel potřebuje stabilnější prostředí, nikoli jakousi permanentní kavárenskou či socialistickou revoluci, destabilizaci a umělou atmosféru strachu a nepřátelství vyvolávanou těmi, kteří tráví život od mládí politikařením a nikdy se neživili prací. V tom s ním souhlasí značná část obyvatel.

Národ už je unaven vousatými žvanivými a politicky korektními evropskými revolucionáři, pravdoláskaři, bojovníky proti Rusku a Číně, prolhaností politiků i médií a jejich nesplněnými sliby, chudobou, multikulturalismem a ničením národa. Zatímco některé jiné strany mají stále šanci se podílet na budoucí vládě, Tvůj stupidně vedený boj proti Babišovi a Zemanovi, podporovaný vedením partaje a Patočkovým tiskem dovedl ČSSD do situace, kdy ji Andrej Babiš použije jako medvěd zajíce. Jen si do té doby nech narůst vlasy, nebo kup lepidlo a paruku.

Nesvéprávný kašpárek pana Kalouska...

Zde si můžeme připomenout další vydatnou stupiditu Tvého vedení partaje, a to nenávistný boj proti Miloši Zemanovi. Možno říci, že se Ti podařil unikátní politický tah. Jako nesvéprávný kašpárek pana Kalouska jsi ve spolupráci se sobě podobnými duševními titány dotlačil ke spojenectví Miloše Zemana a Andreje Babiše, největší politickou a největší ekonomickou osobnost naší země. Něčemu takovému se ve sportu říká vlastňák. Není jasné, zda je to v Tvém případě výsledek ztráty soudnosti, duševního přetížení, osobního nepřátelství, upoceného strachu na základě špatného svědomí z dávného podrazáctví, nebo následek rozkazu z Berlína či Bruselu.

 

 

Tam samozřejmě jako českého prezidenta nepotřebují vlasteneckou osobnost, ale loutku, nejlépe slouhu. Bez urážky, ale koho bude nejostudnější vedení ČSSD podporovat za pár měsíců, jestliže většina členské základny dá hlas Miloši Zemanovi? Nic proti panu Drahošovi, ale je to člověk mimo politiku, také žádný mladík a v praxi bude v nejlepším případě dobrý na vítání zahraničních návštěv u schůdků letadla (snad bez žhavých polibků Brežněv – Husák s padajícími protézami), reprezentativní a politicky korektní projevy v Bruselu, kladení věnců, udělování profesury kdejakému šaškovi z pražské kavárny, povyšování generálů sloužících cizím zájmům a slavnostní nástupy hradní stráže.

A bude především zavázán těm, kteří mu poskytují tak silnou a nákladnou podporu v médiích i na ulici, tedy pražské kavárně posluhující cizáckým zájmům! Musíme se zeptat, co pana profesora tak účinně přesvědčilo, aby ze sebe jako předlistopadový nomenklaturní kádr a ve svém věku dělal kašpara a 17. listopadu se předváděl jako protikomunistický odbojář? Dočkáme se i Jakeše a Biľaka v rolích disidentů? Co na něj kdo ví? A co o něm kdo z nás ví?

Pokouším se ho srovnat s ekonomickými úspěchy prezidenta Zemana v Rusku a Číně. Dovedu si představit německé zpravodajství. „Právě dosedlo vládní letadlo s českým prezidentem, kterého doprovází početná delegace lidsko-právních expertů a multikulturalistů z neziskových organizací pana Söröse. Přiletěli položit věnec ke zlatému pisoáru Václava Havla v muzeu barevných revolucí a multikulturalismu a podepsat s kancléřkou Merkelovou převzetí sta tisíc uprchlíků z Afriky.

Nového pana prezidenta sice nezná nikdo, ale to nevadí, protože je to prezident naší východní kolonie jako kdysi Hácha.“ Možná že takový prezident Nikdo (nemusí se jednat o pana Drahoše, aktuálně hlavního protikandidáta) povolá nazpět do služby generála Picka, který sice uměl jen pořádat slavnostní nástupy, klást věnce a využívat sexuální podporu podřízené, zaplacenou funkcí ředitelky odboru po vzoru premiéra Nečase (na víc už mu možná nezbýval čas). Stejně to dotáhl na armádního generála, náčelníka Generálního štábu a ministra obrany jako živoucí doklad ubohé úrovně generality naší armády. Bylo by to skvělé evropské dueto. Špičkový politik nikdo a špičkový voják nikdo, pravděpodobně oba moralisté světového formátu.

Z politického hlediska bychom neměli zapomínat ani na ostudné přehlížení historie sociální demokracie. Jedná se především o podlézání KDU-ČSL a jejím klonům. Vyvrcholení jsme viděli v době takzvaných církevních restitucí, kdy se vracel i majetek, který zabavil císař Josef II., a státní majetek, který měla církev pouze ve správě. Je vcelku logické, že nejbližším partnerem ČSSD by měla být KSČM, protože se jedná o levicové strany. Odstup byl pochopitelný počátkem devadesátých let.

Nicméně KSČM má již 27 let čisté ruce na rozdíl od jiných partají včetně ČSSD. Umíněné oficiální nepřátelství ČSSD v podstatě zlikvidovalo možnost levicové koalice, která by mohla zastavit například všemožné reformy vedoucí ke snižování důchodů. Bohužel ČSSD se v rozporu s tradicemi sociální demokracie dostala do vleku KDU-ČSL, tedy strany prosazující zájmy sudeťáků a v posledním období i TOP 09. Stala se z ní regulérní pravicová strana, jejíž vedení se prakticky odtrhlo nejen od voličů, ale rovněž od vlastní členské základny.

Nakonec začínáte podlézat Zeleným a Pirátům, klonům TOP 09. Dnes je vedení ČSSD plnoprávnou součástí takzvané pražské kavárny, která prosazuje multikulturalismus ve smyslu neomezené migrace Afričanů do Evropy na úkor domácího obyvatelstva, podporu šíření islámu, ničení bílé rodiny, státu a národa. Bohužel si nemůžeš udělat na hlavě dredy, ale jako by se stalo. Občané republiky jsou Ti vděčni, Bohušu.

Neměli bychom zapomínat ani na Tvoje ekonomické úspěchy. Nepěkná přezdívka „Dluhoš“ sice není úplně pravdivá, protože při zprůměrovaném výpočtu růstu zadluženosti za časovou jednotku Tě předstihli pánové Janota a Tlustý, ale z absolutního hlediska jsi je spolu s panem Kalouskem hravě odsunul na třetí a čtvrté místo. Zajímavé je, že konzervativní pravičák Klaus dokázal v krizové situaci transformace celého hospodářství a rozdělení republiky devadesátých let udržet větší ekonomickou stabilitu a funkčnější sociální systém než levicový ekonom Sobotka.

Sobotka hovoří k rozpočtu:

O lithiové aféře, kde vydatně zapracoval proti zájmu státu a národa Tvůj ministr průmyslu a obchodu, snad ani není třeba se rozepisovat. To mají mnozí ještě v čerstvé paměti. Nicméně je dobré připomenout OKD. Tam ses nesmazatelně zapsal spolu s Tvým ministrem průmyslu a obchodu Urbanem vysoce přátelským gestem nízké ceny miliardáři Bakalovi. Tvůj kumpán Zaorálek, spravující severomoravský pašalík ČSSD, o tom určitě rovněž dobře věděl a najednou se tím stydlivě nechlubí, stejně jako předlistopadovou minulostí. Proto najednou takový zuřivý boj v médiích za práva horníků, samozřejmě nikoli proti kamarádu Bakalovi, ale pumpnutím státní kasy. V případě likvidace Škodovky, Poldi a dalších podniků s tisíci propuštěnými zaměstnanci jste tak aktivní nebyli. Proč asi, že by strach a černé svědomí?

Přezdívka "Kufřík"

Docela mne mrzí, když slyším stále častěji známou průpovídku: „Ve dne spal a v noci krad, sociální demokrat.“ Nijak tím nenarážím na Tvoji přezdívku kufřík, protože se určitě jedná o kufřík toaletní plný pudru, deodorantů a naopak lubrikačního gelu na cesty do Německa. Stejně chápu i přezdívku bývalého ministra Mládka, která zní Kapsa. Určitě je to zapečená kapsa plněná bezmasými paštikami z Kauflandu a opatřená ženskými erotickými motivy. Přezdívka Tvého kamaráda Zaorálka, který je známý jako Tlučhuba, se mi naopak zdá docela realistická. Koneckonců veškeré přezdívky pocházejí od členské základny ČSSD.

Na závěr ekonomického bloku osobních zkušeností z ČSSD musím připomenout dalšího Tvého kumpána, Milana Urbana, s nímž vám to na společné fotografii při jednání o OKD moc sluší. Za svého působení na třech ministerstvech (obrana, průmysl a obchod, zahraniční věci) jsem zažil různé ministry a potkal jsem jich hodně, ale nikdo nebyl tak arogantní jako sociální demokrat Urban, známý solárník, jemuž můžeme děkovat, kromě OKD, za drahou elektřinu. Jinak nepředvedl v úřadě nic podstatného kromě toho, že podle pozdějšího svědectví smějících se kolegyň se rád předváděl na zahraničních služebních cestách jako velký sportovec na plážích před sekretářkami a asistentkami. Typický socialista hrající si za peníze daňových poplatníků na amerického milionáře. O co více nakrucování na pláži, o to méně práce pro stát. Jen bych doplnil, že na rozdíl od urostlého prezidentského protikandidáta Topolánka se Urban předváděl v plavkách, pravděpodobně tak ze šedesátých let (fotku jsem viděl a divil se, že při svých příjmech nepoužívá něco onačejšího), takže kromě povislejšího břicha asi nebylo čím se chlubit.

Jeho nejmarkantnějším orgánem byl a patrně zůstává usoplený kozácký knír, i když proti tomuto hodnocení bude asi protestovat. Nicméně jsem ho kdysi potkal na schodišti Na Františku poté, co uháněl z oběda servírovaného mu osobním kuchařem do kanceláře, patrně za nějakou socialistickou přítelkyní a jeho knír zrovna čistotou nezářil. Jen doufám, že zase nezačne vylézat jako ekonomický reformátor ČSSD v případě odchodu současného vedení. Posun různých dlouhodobě zavedených krajských kašparů do vyšších pozic, ovládaných na dálku současnými šéfy, nic nevyřeší. Komedie typu „Já bych to tedy vzal“ je urážkou členské základny. Je třeba začít od základu a s vlasteneckými lidmi, kteří nepáchnou podrazy vůči vlastním členům, korupcí a podlézáním cizím zájmům a vrátí se k historickým kořenům, tedy vlasti a národu. Žádní Bohušové, Lubomírové, Milanové, Jirkové, Petry a podobní, kteří si udělali z ČSSD rodinnou firmu.

Dobrou noc a sladké sny, Bohouši, veleknězi politické korektnosti. Je to možná delší než instrukce z Bruselu a Berlína, ale určitě sis početl. Dotáhl jsi ČSSD do personální ubohosti, šedé průměrnosti a hanby. Nelze se zbavit představy, že pro některé reprezentanty ČSSD už není žádný anální otvor dost úzký a páchnoucí, aby do něj nevlezli, pokud to něco vynese. Hlavně pevný svěrač, ručník na pleš a nepřehnat to s prášky. A do té války na východě zásobu plenkových kalhotek, budou se Ti hodit, evropský hrdino. Ostatně, na nějaké bahno a jeho názory se přece můžeš…


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Martin Koller

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…