Pirát Peksa: Babiš mrhá penězi. Na ivermectin, který EU shodila

24.03.2021 8:42

Šéf hnutí ANO Andrej Babiš na počátku roku 2021 ve velkém propagoval lék ivermectin. Evropská léková agentura (EMA) však před pár dny oznámila, že tento lék nedoporučuje k léčbě nemoci covid-19. A pirátský europoslanec Mikuláš Peksa na premiéra udeřil.

Pirát Peksa: Babiš mrhá penězi. Na ivermectin, který EU shodila
Foto: Hans Štembera
Popisek: Europoslanec Mikuláš Peksa

Anketa

Má být Slavia potrestána za údajné rasistické napadení hráče Glasgow Rangers?

4%
96%
hlasovalo: 10277 lidí

Premiér Andrej Babiš na počátku roku 2021 hřímal, že na léčbu nemoci covid-19 je třeba využít všechny možné léky včetně ivermectinu. To, že nebylo na odpovídajících studiích prokázáno, zda lék opravdu pomáhá v léčbě koronaviru, mu nepřekáželo. Stačilo, že lék možná léčí a možná neškodí. Jal se ivermectin shánět až v Bulharsku.

Lék si začali shánět i sami občané a to třeba i od veterinářů, když se dozvěděli, že lék ivermectin obsahuje pasta určená pro koně.

Ministr zdravotnictví za hnutí ANO Jan Blatný dal najevo, že by si ivermectin na léčbu covidu nevzal.

Před pár dny jeho využití nedoporučila ani Evropská léková agentura. Poukázal na to i Pirát Mikuláš Peksa. A vypěnil. Vypěnil natolik, že zapínal i Caps Lock

„Celá situace kolem léku ivermectin je mrháním zdrojů a energie. Místo skutečné práce vláda sháněla krabice antiparazitika, jehož účinky se příliš neliší od placeba. Evropská léková agentura (EMA) NEDOPORUČUJE použití ivermectinu pro léčbu covid-19!“ napsal Peksa na Twitteru.

Pirát Pksa udeřil na Babiše.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: mp

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pracoval pro CIA. Teď vyzval OSN: Zjistěte, kdo odpálil Nord Stream. A ukázal na USA

6:45 Pracoval pro CIA. Teď vyzval OSN: Zjistěte, kdo odpálil Nord Stream. A ukázal na USA

Nebude trvat dlouho a budou to dva roky, co došlo k sabotáži plynovodu Nord Stream, který zásoboval …