Piráti do senátních voleb postaví dvanáct vlastních kandidátů, další podpoří

11.06.2018 17:38

Piráti mají pro Senát 12 kandidátů. Patří k nim mimo jiné někdejší náměstek ministra financí Lukáš Wagenknecht nebo bývalý vládní úředník Karel Štogl, který před půlrokem neúspěšně usiloval o prezidentskou kandidaturu. Piráti podpoří minimálně další čtyři adepty na senátory, například bývalého poslance Zelených Přemysla Rabase. ČTK o tom dnes informovala mluvčí Pirátů Karolína Sadílková s tím, že nominace strana minulý týden uzavřela.

Piráti do senátních voleb postaví dvanáct vlastních kandidátů, další podpoří
Foto: Hans Štembera
Popisek: Piráti po tiskové konferenci ve sněmovně

Kromě Wagenknechta, který na ministerstvu skončil po neshodách s nynějším premiérem Andrejem Babišem (ANO), budou v Praze kandidovat někdejší ředitelka České inspekce životního prostředí Eva Tylová a Libor Michálek, který senátorský mandát obhajuje.

Štogl, který byl šéfem kabinetu předsedy poslední úřednické vlády Jiřího Rusnoka, bude kandidovat na Břeclavsku. Na Třebíčsku postaví Piráti advokáta Michala Šalamouna, který je expertem na autorské právo, ochranu osobnosti a ochranu osobních údajů. Na Opavsku bude kandidovat ředitel opavského Mendelova gymnázia Petr Pavlíček, v Ostravě Martin Tomášek, který učí literaturu na Ostravské univerzitě.

Na Chrudimsku se o senátorský mandát za Piráty pokusí informatik Roman Šemík, na Svitavsku truhlář, designér a restauratér Jiří Krátký, na Mladoboleslavsku Daniela Weissová, která je mimo jiné dramaturgyní Kulturního centra Turnov. Předseda organizace Fórum rodičů Petr Chaluš bude kandidovat na Benešovsku, inženýr pozemních staveb Viktor Krutina na Domažlicku.

Svou podporu Piráti přislíbili nejen Rabasovi kandidujícímu za hnutí Senátor 21 na Chomutovsku, ale i další kandidátce tohoto uskupení, Michaele Tejmlové na Jablonecku. Jejich podporu má rovněž Miroslav Balatka (STAN) na Sokolovsku a lidovecký kandidát Jan Špilar v Brně. V dalších obvodech o podpoře strana vyjednává, dodala mluvčí. V říjnových senátních volbách se bude volit na třetině území republiky celkem 27 senátorek a senátorů.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Sežrali“ je na bojišti, teď i v obchodech. Výsměch Rusů nezná mezí

18:05 „Sežrali“ je na bojišti, teď i v obchodech. Výsměch Rusů nezná mezí

Rusko chystá výstavu v moskevském parku Patriot, kde vystaví ukořistěné ukrajinské tanky západní výr…