Piráti na Praze 1 odmítli Bursíkův LES. Nechtějí s ním kandidovat v koalici

27.08.2014 21:23

Česká pirátská strana (Piráti) nebude v podzimních komunálních volbách na Praze 1 kandidovat v koalici s Liberální ekologickou stranou (LES) bývalého ministra životního prostředí Martina Bursíka. O rozhodnutí republikového výboru Pirátů ve středu v tiskové zprávě informoval předseda strany Lukáš Černohorský.

Piráti na Praze 1 odmítli Bursíkův LES. Nechtějí s ním kandidovat v koalici
Foto: Hans Štembera
Popisek: Martin Bursík

Hlavním důvodem ukončení spolupráce je „nesouhlas s občanskými a politickými postoji a činy některých navržených členů kandidátky", uvedl Lukáš Černohorský. Kromě Martina Bursíka figuruje na kandidátce mimo jiné jeho partnerka Kateřina Jacques nebo zpěvačka Natálie Kocábová. Koaliční smlouva navíc podle předsedy nezaručovala, že by Piráti mohli po volbách prosazovat svůj program. Piráti podle něho v Praze 1 nikoho nenominují, kandidátku už ale zrušit nebo změnit nelze.

V rámci nacházejících voleb sestavila Česká pirátská strana v celé republice 90 kandidátek. Utká se i v boji o křesla zastupitelů hlavního města. Chce řešit hlavně oblast IT, mimo jiné software k Opencard, a prověřit možnosti bezplatného jízdného v MHD.

Ve volbách do pražského zastupitelstva se přihlásilo rekordních 31 uskupení, což je o osm více než před čtyřmi lety. Volby se budou konat na začátku října. Pražané budou v jednom volebním obvodu volit 65 zástupců, tedy o dva víc než v minulých volbách. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan, čtk

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

21:38 „Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

Zrezivělý památník; víc, než se na pohled zdá. Jména škodováckých obětí druhé světové války po necel…