Piráti ve vládě. Jsme o další krok blíže změně, jásá Pekarová

16.11.2021 6:52

Lídři koaličních stran ocenili kladné rozhodnutí členské základny Pirátů o vstupu do nově vznikající vlády. Za dobrý výsledek považují i to, že pro koaliční smlouvu hlasovalo 82 procent hlasujících.

Piráti ve vládě. Jsme o další krok blíže změně, jásá Pekarová
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ivan Bartoš

„Věřím, že vznikající vláda koalic Spolu a PirSTAN dokáže provést zemi složitým obdobím. Čeká nás spoustu práce,“ uvedl na sociálních sítích předseda ODS a kandidát na premiéra Petr Fiala. „Jsme o další krok blíže změně, kterou si čeští občané zvolili a kterou naše země nutně potřebuje,“ sdělila ČTK předsedkyně TOP 09 a předsedkyně Sněmovny Markéta Pekarová Adamová.

„Věřím, že nás lidé volili proto, abychom společně porazili Andreje Babiše. Abychom společně ukončili vládní chaos. Abychom zabránili vládě populistů a extremistů a nabídli lidem lepší budoucnost. Jsem rád, že to tak výrazná většina Pirátů nechce zahodit,“ uvedl předseda STAN Vít Rakušan. Právě se Starosty a nezávislými šli Piráti v koalici do voleb.

To, že kladně hlasovalo 82 procent členské základny, označil za dobrý výsledek i předseda KDU-ČSL Marian Jurečka. „Jsem rád, že vstup Pirátů do vlády je definitivně potvrzen. Obohatí náš vládní tým, který má před sebou nejtěžší misi od vzniku samostatné ČR. Čelíme krizi pandemické, ekonomické i energetické, ale jsme na to připraveni a věřím, že to spolu zvládneme,“sdělil ČTK.

„Po všech těch rozporuplných zprávách a rozhovorech je nakonec výsledek hlasování Pirátů vlastně překvapivě jednoznačný. Je to rozumný výsledek a jasná zpráva pro veřejnost, že dohoda na společné vládě je možná,“ uvedl místopředseda ODS Martin Kupka.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav, čtk

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…