Piráti, vyhodí vás z práce. Ne Zemanovy voliče, píše Petr Hampl

23.06.2020 7:35

Sociolog Petr Hampl se zamyslel nad prvním krizovým výhledem, kdy podle všeho firmy budou propouštět, lidé se budou bát o práci. A kdo jsou podle něj nejohroženější skupinou? Nižší korporátní manažeři – tedy podle něj vrstva, o kterou se opírají Piráti.

Piráti, vyhodí vás z práce. Ne Zemanovy voliče, píše Petr Hampl
Foto: Archiv PH
Popisek: Petr Hampl

„Firmy budou propouštět, lidé se budou bát o práci, a nejohroženější jsou… nikoliv fyzicky pracující lidé s minimální kvalifikací (tedy většinou Zemanovi voliči), ale nižší korporátní manažeři. Tedy ta vrstva, o kterou se opírají Piráti, která se pokládá za ‚vzdělanou kosmopolitní elitu‘, která doufá, že jí bude patřit svět a která je naučená pohrdat ‚pracující chátrou‘. Tak to teď uvidíte, vy vznešení eurolidé. Korporace vás kopnou do zadnice a každému bude jedno, jak dlouho a hluboko jste se ponižovali. Zkusíte se dostat do neziskovek, ale zjistíte, že už je obsazeno. A na rozdíl od řemeslných venkovanů, vy máte obrovské hypotéky a nejste zvyklí na skromný život. Tak si teď užívejte výhod globalizovaného světa. Mohli jste mít jistou a pohodovou práci v zaprděné národní ekonomice, ale to pro vás není dost dobré, že?“ poznamenal Hampl.

„Je tomu něco přes půl roku, co jsem napsal, že právě tahle sociální vrstva se drží ideologie, která je v rozporu s jejími bytostnými zájmy, a že to je dlouhodobě neudržitelné. Teď můžeme čekat radikalizaci, ale možná také rozpad sociální vrstvy a dalekosáhlé změny,“ dodal.

Ke svému komentáři připojuje text serveru Aktuálně.cz, který právě první krizový výhled a informace o velkém propouštění přinesl. „Na podzim se ukáže, v jakém stavu firmy budou. Na trhu práce nyní začne docházet k velkým přesunům mezi firmami a jednotlivými sektory, a to se týká stálých zaměstnanců, freelancerů, agenturních zaměstnanců a cizinců,“ říká šéfka ManpowerGroup Jaroslava Rezlerová. Zaměstnavatelé jsou podle ní pesimističtější než na začátku krize v roce 2009. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: vef

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…