Písničkář se zasnil: Co kdyby český velvyslanec domlouval Obamovi, ať nejezdí do Saúdské Arábie?

08.04.2015 16:41

Také Ivan Hoffman se přidal k publicistům, kteří se rozhodli okomentovat slovní přestřelku mezi českým prezidentem a americkým velvyslancem u nás Andrewem Schapirem. Hoffman upozorňuje, že výroky obou vůbec nejsou brutální.

Písničkář se zasnil: Co kdyby český velvyslanec domlouval Obamovi, ať nejezdí do Saúdské Arábie?
Foto: Zuzana Koulová
Popisek: Miloš Zeman

„Oba si nechali zadní dvířka: velvyslanec předeslal, že mu cosi nepřísluší, a prezident předeslal, že se čehosi obává,“ napsal komentátor ve svém pravidelném zamyšlení  pro  Deník.cz s tím, že média jejich glosy akcentovala tak, aby bylo zřejmé, že náš prezident nešetrně urazil amerického velvyslance za to, že u nás nepřístojně intrikuje.

Hoffman upozornil na fakt, že Schapiro nereagoval na Zemanovu poznámku, že náš velvyslanec také nekomentuje zahraniční cesty prezidenta Obamy.

Právě tuto možnost si Hoffman živě představil: „Americký prezident by sotva ocenil upřímnost českého velvyslance, kdyby mu rozmlouval například cestu do Saúdské Arábie. Ať už kvůli pošlapávání lidských práv anebo napojení této země na teroristické útoky z 11. září,“ uvedl Hoffman.

Celý komentář Ivana Hoffmana je ZDE

Pozastavil se i nad slovy českého premiéra, podle kterého reagoval prezident neprofesionálně. I nad slovy předsedy Sněmovny, podle něhož Zeman reagoval přehnaně.

„Mají pravdu v tom, že zatímco velmoc si nárokuje rozhodovat, co je správné a co není, od prezidenta zemičky, jako je ta naše, se čeká, že bude držet ústa a krok,“ dodává ironicky Ivan Hoffman.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

11:08 Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

„To, co mně na tom vadí nejvíc, je to, že tady někdo do tebe něco hustí na plný kule a snaží se tě p…