Plaga představí, jak bude letos vypadat maturita. Má více zohlednit, co studenty zajímá

25.01.2021 21:20

Ministr školství Robert Plaga (ANO) se dnes vyjádřil k letošním maturitám, které chce upravit. Jak, to řekne do konce týdne. Informovala o tom ČT24.

Plaga představí, jak bude letos vypadat maturita. Má více zohlednit, co studenty zajímá
Foto: Hans Štembera
Popisek: Robert Plaga, ministr školství, mládeže a tělovýchovy

Maturity by se však neměly zrušit úplně, pouze by se měly konat v upravené podobě. Změny pak chce ministr školství představit do konce týdne. Podle jeho slov by úpravy měly zohledňovat zájem maturantů o studium na vysoké škole i jejich uplatnění v praxi. 

Šéf resortu dnes mimo jiné také řekl, že ve školství jsou ve vztahu k letošním maturitám dva hraniční tábory. Jeden je přívržencem úřední maturity – tedy úplného zrušení zkoušek, druhý, že nechce rušit nic. Ministr považuje jako správnou cestu někde mezi těmito dvěma variantami. 

„To řešení je poměrně složité, ale myslím, že společně s řediteli jsme na dobré cestě a v tomto týdnu jej představíme,“ uvedl.

S ministrem jedná také premiér Andrej Babiš (ANO), který oznámil, že spolu hovoří o možném zrušení didaktických testů. A to primárně pro studenty zdravotních oborů, kteří pomáhali v nemocnicích s covidem-19. „Měla by být školní maturitní zkouška v plném rozsahu, pět zkušebních předmětů,“ uvedl Babiš.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

4:40 „Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

Po smrti zpěváka Josefa Laufera mnozí připomínají jeho píseň o Svobodné Evropě a kapitánu Minaříkovi…