Plesl: Sobotkovy názory jsou populární jako spisy V. I. Lenina v roce 88. Příčina výsledku voleb? Ne Putin, ale Drahoš, Sobotka, Pokorný, Špidla, Novotný, Hollan, Bartík, Mitrofanov, Romancov a Pehe

01.12.2017 16:00

Šéfredaktor MF Dnes Jaroslav Plesl se způsobem sobě vlastním vyjádřil k obavám profesora Jiřího Drahoše, že by prezidentské volby v Česku mohly ovlivnit dezinformace šířené ze zahraničí. Plesl se Drahošovi vysmál, ale nezůstal jen u pana profesora. Naložil také končícímu premiérovi Bohuslavu Sobotkovi (ČSSD), jeho poradci Vladimíru Špidlovi a mnoha dalším.

Plesl: Sobotkovy názory jsou populární jako spisy V. I. Lenina v roce 88. Příčina výsledku voleb? Ne Putin, ale Drahoš, Sobotka, Pokorný, Špidla, Novotný, Hollan, Bartík, Mitrofanov, Romancov a Pehe
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jaroslav Plesl

„Pan Drahoš zjistil, že parlamentní volby ovlivnila média napojená na ruskou tajnou službu – a šel si pobrečet k Sobotkovi. Fajn. To je samo o sobě neskutečně směšné, ale docela by mě zajímalo, která média a v čí prospěch podle něj volby ovlivnila – a do jaké míry. Když už je ten vědec, mohl by k tomu přistoupit aspoň trochu vědecky a neomezovat se na metodu pavlačových drbů,“ začal Plesl zostra na sociální síti Facebook.

Věcně vzato prý volby negativně ovlivnila především ČSSD, když nechala Bohuslava Sobotku, který byl nevýrazným premiérem, a stranu fakticky pohřbil. Nechal si přitom radit třeba od expremiéra Vladimíra Špidly, který byl snad ještě „viditelnějším“ premiérem než jeho nástupce Sobotka. Tak to alespoň vidí šéfredaktor novin, které si před pár lety koupil budoucí šéf vlády Andrej Babiš (ANO).

Korunu tomu nasadil Sobotka, když podle Plesla opakoval názory advokáta Radka Pokorného. Především názory na Rusko, které jsou údajně dnes populární asi stejně tolik, jako byly spisy V. I. Lenina v roce 1988. Pakliže dnes někdo vidí ruského prezidenta Vladimira Putina za každým rohem, nemůže čekat, že vyhraje volby.

„Dokud s tím soudruzi z ČSSD (včetně pana Drahoše) nepřestanou, nemohou na žádný slušný volební zisk ani pomyslet. Protože malování ruského čerta na zeď už nefunguje, nefunguje a nefunguje. Není možné na jedné straně líčit Rusko jako rozvrácenou a chudou zemi, a na druhé straně jako všemocnou říši zla, která na lusknutí prstu vymyje mozky lidem tu v Americe, tu v Británii, tu v Německu, tu v Česku. Lidem to až moc připomíná komunistickou propagandu. Ideodiverzní centrály si Pokorný se Sobotkou a Drahošem mohou našťouchat do konečníků, protože to jsou takové chemtrails pro městské liberální voliče, kterých je v populaci – jak ukázaly ty zmanipulované volby – asi 5 procent,“ varoval Plesl.

Drahoš a spol. by prý mohli začít třeba tím, že přestanou tvořit seznamy tzv. nevhodných nebo dezinformačních médií. To nefunguje. Už proto, že zakazované ovoce chutná o to sladčeji, pokud je utrženo. Politici označovaní za nesystémové z toho mnohdy těží a z „nevhodných“ médií lidem klidně citují. Pražská a brněnská kavárna se nad tím podle Plesla sice pohoršují, ale to je tak všechno, co s tím mohou dělat. Navíc je prý mohlo napadnout, že si tím v očích celé řady lidí spíš uškodí.

Svůj komentář Plesl zavřel odkazem na informaci civilní rozvědky, která konstatovala, že nemá informace o ovlivňování nedávných sněmovních voleb. „EDIT: Je fajn vědět, že potenciální prezident je už teď v rozporu s civilní kontrarozvědkou... Žvanit, to by mu šlo,“ uzavřel Plesl.

Jaroslav Plesl doslova napsal:

Pan Drahoš zjistil, že parlamentní volby ovlivnila média napojená na ruskou tajnou službu - a šel si pobrečet k Sobotkovi. Fajn. To je samo o sobě neskutečně směšné, ale docela by mě zajímalo, která média a v čí prospěch podle něj volby ovlivnila - a do jaké míry. Když už je ten vědec, mohl by k tomu přistoupit aspoň trochu vědecky a neomezovat se na metodu pavlačových drbů.

Protože jestli tu někdo opravdu brutálně ovlivnil volby, byla to ČSSD, když nechala ve Strakovce Sobotku až do hořkého konce.

Ve prospěch Ruska dále volby významně ovlivnil především sám Sobotka, který pořád dokola opakoval názory svého přítele Radka Pokorného, jehož pohled na svět je v současném Česku populární asi jako spisy V. I. Lenina v roce 1988. To jsou všechny ty hybridní války, dezinformace a Putin za každým rohem.

Dokud s tím soudruzi z ČSSD (včetně pana Drahoše) nepřestanou, nemohou na žádný slušný volební zisk ani pomyslet. Protože malování ruského čerta na zeď už nefunguje, nefunguje a nefunguje. Není možné na jedné straně líčit Rusko jako rozvrácenou a chudou zemi, a na druhé straně jako všemocnou říši zla, která na lusknutí prstu vymyje mozky lidem tu v Americe, tu v Británii, tu v Německu, tu v Česku. Lidem to až moc připomíná komunistickou propagandu. Ideodiverzní centrály si Pokorný se Sobotkou a Drahošem mohou našťouchat do konečníků, protože to jsou takové chemtrails pro městské liberální voliče, kterých je v populaci - jak ukázaly ty zmanipulované volby - asi 5 procent.

A taky by měli přestat s tím nechutným sestavováním seznamů proruských médií. Tyhlety seznamy se lidem obecně taky dost zajídají, a pak se do sněmovny dostávají politici, kteří "zakázanou literaturu" klidně citují lidem na náměstích. Ó, jak je to překvapivé! Pražská a brněnská Intelektuální elita na sociálních sítích z toho sice upadá do mdlob, ale tím se jen usvědčuje z vlastní hlouposti.

Tohle je skutečná příčina výsledků posledních voleb. Drahoš, Sobotka, Pokorný, Špidla, Novotný, Hollan, Bartík, Mitrofanov, Romancov, Pehe a další velikáni dnešní doby si nad tím mohou vzájemně poplakat na rameni a politovat se, jak je svět k hloupým politikům a jejich poradcům strašně nespravedlivý. Ale to je tak všechno, co s tím mohou dělat.

Jo, a za jejich omezenou inteligenci může samozřejmě taky Putin.

EDIT: Je fajn vědět, že potenciální prezident je už teď v rozporu s civilní kontrarozvědkou... Žvanit, to by mu šlo.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…