Plzeň chce lákat turisty, vyhlásí dotace pro cestovní ruch

25.12.2017 8:51

Plzeň se snaží přilákat co nejvíce turistů. Magistrát proto 3. ledna příštího roku vyhlásí dotační program pro prezentaci města a pro cestovní ruch. Milionem korun město podpoří realizaci originálních nápadů a projektů, které mohou posílit příjezdový cestovní ruch a image města. Jeden žadatel může dostat nejvýše 180.000 korun, řekl ČTK primátorův náměstek Martin Baxa (ODS).

Plzeň chce lákat turisty, vyhlásí dotace pro cestovní ruch
Foto: Hans Štembera
Popisek: Peníze, ilustrační foto

"Podporovat budeme především projekty, které budou mít pozitivní vliv na zvýšení návštěvnosti, potlačení vlivu sezonnosti, prodloužení délky pobytu, respektive zvýšení průměrného počtu přenocování a pozitivní prezentace v médiích," řekl. Z minulého dotačního programu město podpořilo například filmový festival Finále, výstavu věnovanou Josefu Skupovi, větší propagaci katedrály sv. Bartoloměje, gastronomické či pivní akce.

"První tematický okruh se týká zkvalitnění služeb pro zahraniční návštěvníky, jako jsou například prezentace nabídky v cizích jazycích, cizojazyčné mutace webových prezentací či propagačních i audiovizuálních materiálů. Druhý okruh je zaměřen na nadregionální projekty, které mají potenciál stát se významnými a zároveň stěžejními akcemi v místě, avšak s nadregionálním přesahem," uvedla vedoucí magistrátního odboru prezentace a marketingu Jana Komišová. Zvláštní pozornost bude město věnovat projektům, které budou propagovat například veřejný prostor města s ohledem na kulturní a historické dědictví. Jsou to například květnové Slavnosti svobody, projekty týkající se výročí města a osobností a další vzdělávací činnost.

Žádosti se budou přijímat od 5. do 19. února, v květnu se rozhodne o přidělení dotací.

K zvýšené návštěvnosti města přispělo Evropské město kultury, kterým se Plzeň stala v roce 2015. V porovnání s tímto rokem se loňská návštěvnost města zvýšila podle Českého statistického úřadu o procento, když služeb místních ubytovacích zařízení loni využilo 262.662 turistů. Dalších téměř 2,5 milionu lidí podle městské organizace Plzeň - TURISMUS přijelo do Plzně na jednodenní návštěvu.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

21:38 „Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

Zrezivělý památník; víc, než se na pohled zdá. Jména škodováckých obětí druhé světové války po necel…