Plzeňský hejtman věří, že lidé v pátek nechodili volit kvůli dešti

13.10.2012 12:20

Plzeňský hejtman Milan Chovanec má ve svém kraji těžkou konkurenci bývalého ministra spravedlnosti Jiřího Pospíšila. Největší obavy však má z toho, že k volbám nepřišlo příliš voličů. To prý pro jeho ČSSD vždycky značí průšvih. Ale nízkou účast si vysvětluje i pátečním dešťem.

Plzeňský hejtman věří, že lidé v pátek nechodili volit kvůli dešti
Foto: Plzeňský kraj
Popisek: Ministr vnitra Milan Chovanec

V sobotu ráno se dostavil k volbám hejtman Plzeňského kraje Milan Chovanec. Odvolil v plzeňském hotelu Primavera a podle serveru IDNES.cz přiznal, že je nervózní. „Výsledek si vůbec netroufnu odhadnout, protože volební účast je zatím velmi slabá,“ řekl s obavami.

Slabá účast totiž prý pro jeho stranu není dobrou zprávou. „Obecně slabá volební účast nikdy v minulosti levicovým stranám, kromě komunistů, nenahrávala. To znamená, že se z mého pohledu večer můžeme dočkat velmi nepříjemného překvapení,“ vysvětloval novinářům.

„Ale zatím stále věříme, že ta páteční nízká účast byla zapřičiněna především deštěm,“ ujistil hejtman s tím, že dnes se vyčasilo, takže by voliči mohli dorazit.  

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…