Poche si vzpomněl, že popíranou SMS vlastně posílal. Žadný obchod v ní prý ale nesliboval

29.06.2018 9:00

Miroslav Poche si vzpomněl na SMS zprávy, u kterých dříve popíral, že by je psal. Své prozření vysvětlil takto...

Poche si vzpomněl, že popíranou SMS vlastně posílal. Žadný obchod v ní prý ale nesliboval
Foto: repro ČT, tan
Popisek: Miroslav Poche

Sociálnímu demokratovi Miroslavu Pochemu je v posledních dnech věnována veliká pozornost. Nemůže za to ale jen jeho vstup – nevstup na ministerstvo zahraničí, ale také rozvířená hladina v pražské sociální demokracii.

Poche chtěl údajně dosáhnout toho, aby Praha zůstala jedním velkým volebním obvodem a nedělila se na menší celky. V těch by totiž bylo obtížnější dosáhnout volebního úspěchu a usednout v lavicích zastupitelů. Obracel se proto na svou stranickou kolegyni a zastupitelku Hanu Novákovou žádal ji, aby hlasovala pro zachování stávajícího stavu, kdy je Praha jedním velkým volebním obvodem.

Psal jí kvůli tomu SMS zprávy, jenže na ty nějak záhadně zapomněl. Když se ho na ně novináři ptali, odmítal, že by Novákové psal. V popíraných zprávách měl političce slibovat, že pomůže jejímu manželovi Vladimíru Novákovi – starostovi Prahy 10 –  na kandidátku do komunálních voleb.

Ač Poche popíral, že by takové SMS zprávy psal, najednou se na ně rozvzpomněl a serveru Aktuálně.cz přiznal, že se zmýlil. „Přiznávám, že jsem se zmýlil,“ uznal muž, jenž bude jednou z výrazných tváří na ministerstvu zahraničí. „Na tu esemesku jsem zapomněl. Telefonní číslo jsem na ni původně neměl, někdo mi ho musel dát,“ uvedl Poche.  

Nadále však odmítá, že by Novákové nabízel nějaký výměnný obchod. Já jsem nikomu nic nesliboval. Další diskusi považuji za nadbytečnou,“ utnul další diskusi.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ewa Farna zazpívá v Kolíně na náměstí. Dostane za to 617.584 korun

10:50 Ewa Farna zazpívá v Kolíně na náměstí. Dostane za to 617.584 korun

ParlamentníListy.cz si v posledních týdnech všímají řady smluv, které přibývají ve veřejných registr…