Poctivá Fridrichová? A tohle o ní víte? Dohra medaile pro hvězdu ČT

30.09.2021 12:07 | Ze sítí

Novinářka a moderátorka pořadu 168 Nora Fridrichová letos dostala stříbrnou medaili předsedy Senátu a kandidátka Volného bloku do Sněmovny Jana Bobošíková se zlobí. O dnešní ODS podle ní hodně vypovídá to, když na jedné straně vychvaluje Noru Fridrichovou a na straně druhé tatáž ODS hlasovala pro vyhazov Hany Lipovské z Rady ČT.

Poctivá Fridrichová? A tohle o ní víte? Dohra medaile pro hvězdu ČT
Foto: Repro ČT24
Popisek: Nora Fridrichová - reportáž o neočkovaných v nemocnicích

Nora Fridrichová letos obdržela stříbrnou medaili Senátu.

Jde o ocenění předávané předsedou Senátu Parlamentu České republiky. Uděluje se od roku 2007 osobnostem z řad vědců, umělců, sportovců a dalším osobám, které vynikly ve svých oborech či vykonaly zvláštní čin.

Jana Bobošíková na sociální síti Facebook proti sobě postavila Noru Fridrichovo a Janu Lipovskou. Druhou jmenovanou poslanci odvolali z Rady ČT. Pro odvolání Lipovské se vyslovil i někdejší ministr spravedlnosti v barvách ODS Pavel Blažek.

Bobošíková a Lipovská

„Se zájmem jsem si přečetla zdůvodnění předsedy Senátu PČR Miloše Vystrčila,“ poznamenala Bobošíková pro server ParlamentníListy.cz.

Anketa

Je podle vás Viktor Orbán diktátor?

6%
82%
hlasovalo: 29729 lidí

 Zde je:

„Každá z oceněných osobností je osobností jedinečnou, originální, svébytnou a osobností, která si dle mého názoru ocenění jednoznačně zaslouží. Spojují je tři atributy. Tou první vlastností je statečnost – jak se praví: ´statečnost je nejdůležitější ze všech ctností, protože všechny ostatní ctnosti by bez statečnosti byly vdovy´. Druhá společná vlastnost je být inspirací, mít vizi a prosadit ji. A tou třetí vlastností je pevnost charakteru, morálky, postojů a idejí?“ komentoval výběr oceněných Miloš Vystrčil.

Poté se Bobošíková myšlenkách vrátila do minulosti, konkrétně o 10 let zpět, do roku 2011, kdy vyšlo najevo, že Nora Fridrichová jezdila na černo.

„A podivila jsem se nad pojetím statečnosti, vize a pevnosti morálky a charakteru ze strany předsedy českého senátu. Podle Miloše Vystrčila těmito vlastnostmi oplývá člověk, u kterého musel stát šestkrát soudně vymáhat pokutu za jízdu na černo. A který bezostyšně uvádí z veřejnoprávní obrazovky nepravdivé údaje,“ uvedla Bobošíková.

ČT k tomu v roce 2011 uvedla, že po Fridrichové byla šestkrát soudně vymáhána pokuta za černou jízdu v celkové výši téměř 18 000 korun. Novinářka tehdy označila černé jízdy za chybu. „Na černo“ prý jezdila ještě za studií.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…