Počůraný a spálený Korán. Kauza s mladou Slovenkou pokračuje

03.03.2017 10:20

Čtyřiadvacetiletá Slovenka Adriana Meleková, která počurala Korán, zůstává ve vazbě. Je obviněna mimo jiné i z hanobení rasy, národa a přesvědčení, ale i z dalších trestných činů. Nadále jí hrozí šest let vězení. Do případu vstoupil i Nejvyšší soud Slovenské republiky.

Počůraný a spálený Korán. Kauza s mladou Slovenkou pokračuje
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Fungl nové české vydání Koránu

Slovenka Adriana Meleková upoutala pozornost veřejnosti videem, v němž pálila a pomočila Korán. Mimo to vyhrožovala muslimům likvidací. Aby nemohla v trestné činnosti pokračovat, skončila ve vazbě. Státní zástupce však požadoval vazbu i z dalších důvodů a proti verdiktu soudu se odvolal. Totéž učinila hlavní aktérka hojně sledovaného videa, která je ve vazbě od poloviny února, píše server Aktuality.sk.  

Stížnosti dorazily k Nejvyššímu soudu Slovenské republiky, ale ten se k nim zatím blíže nevyjádřil. Místo toho poslal spis zpátky specializovanému trestnímu soudu.

„Po přezkoumání věci Nejvyšší soud Slovenské republiky zjistil, že napadené usnesení trpí nedostatkem, který je třeba odstranit,“ sdělil mluvčí slovenského soudu Boris Urbančík. Neupřesnil však, jaké nedostatky se v usnesení nacházejí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…