Podívejte, co dělal! Bobošíková ukázala prstem na Koláře

20.01.2023 22:30 | Ze sítí

Podle moderátorky Jany Bobošíkové by si lidé měli u prezidentské kampaně generála Petra Pavla všimnout „muže v pozadí“, kterým je bývalý diplomat Petr Kolář. Ve svém pořadu „Aby bylo jasno“ poukázala na to, že přestože Pavlův tým tvrdí, že se snaží o pozitivní kampaň, z úst Koláře zaznívají k Babišovi dosti tvrdé výpady. „V rámci našich spojeneckých struktur by se najednou objevilo tohle ulhané monstrum, které tady vykřikuje nesmyslně nějaká hesla, která jsou prázdná a hloupá,“ citovala Bobošíková část Kolářova vyjádření k protikandidátovi. To není ani zdaleka vše.

Podívejte, co dělal! Bobošíková ukázala prstem na Koláře
Foto: Daniela Černá
Popisek: Bývalý velvyslanec ČR v USA a Rusku Petr Kolář

Anketa

Přestřelil Babiš billboard „Nezatáhnu Česko do války“?

hlasovalo: 28743 lidí
Bobošíková Petra Pavla označila za „pětikoaličního kandidáta“ a tázala se, zdali si její sledující všimli, že se „zaklíná slušností, respektem a důstojností“ – a ukázala na „muže v pozadí“ Pavlovy kampaně v osobě bývalého diplomata Petra Koláře.

Kolář dle moderátorky „stejně jako Petr Pavel hanlivě nálepkuje demonstranty“, kteří dle jejího tvrzení „od podzimu pravidelně zaplňují Václavské náměstí a žádají demisi vlády“.

„Nálepkování demonstrantů“ má dle ní demonstrovat Pavlovo vyjádření pro TV Nova k lidem, kteří „si na tričko vezmou Putina, nad hlavu českou vlajku a volají hesla o svobodě a zároveň, aby k nám Vladimir Putin přišel ‚udělat pořádek‘“. „To mi přijde jako úplné pomatení,“ vyjádřil se Pavel k lidem, kteří by chtěli v naší zemi „udělat pořádek“ skrze ruského prezidenta v listopadovém rozhovoru citovaném Bobošíkovou.

Kolář zase v říjnu poskytl Forbesu vyjádření, v němž tvrdí, že se to „přehání s tolerancí“, kdy necháváme lidi s několika exekucemi, aby „si dělali ve společném a politickém prostoru, co chtějí“, čímž zřejmě narážel na vůdce mnohých protivládních demonstrací Ladislava Vrabela, jenž dluží věřitelům – včetně samotného českého státu – částku téměř 2,7 milionu korun a než vstoupil do insolvence, měl 27 exekucí. Vrabelovy dluhy přitom dopadají i na české občany, jelikož neplatil od roku 2000 zdravotní pojištění či dvacet let neplatí podle SeznamZpráv.cz ani důchodové pojištění.

„Generál Pavel spolu s Petrem Kolářem začali už před čtyřmi lety objíždět republiku a vysvětlovat občanům, čeho se bát, a jak se na to připravit. Jak tvrdí Petr Kolář, lidé na přednáškách za generálem Pavlem chodili a chtěli, aby kandidoval na prezidenta a on ho k tomu musel přemlouvat,“ pokračovala Bobošíková a podotkla, že Kolář nyní působí v konzultantské pozici pro americkou právní a konzultantskou firmu s globálním působením Squire Patton Boggs.

Upozornila i na vznik spolku Pro bezpečnou budoucnost z.s., který dle Koláře vznikl na základě pozitivních ohlasů na společnou přednášku jeho a Pavla, a to zejména od americké ambasády a bývalého amerického velvyslance Stephena Kinga.

Dále ukázala, že Kolář v lednovém rozhovoru pro SeznamZprávy.cz prohlásil, že se zahraniční diplomaté Babišovy výhry „mají bát“. „V rámci našich spojeneckých struktur by se najednou objevilo tohle ulhané monstrum, které tady vykřikuje nesmyslně nějaká hesla, která jsou prázdná a hloupá,“ zaznělo od Koláře také v pořadu Ptám se já novinářky Marie Bastlové.

Bobošíková dále citovala Koláře, že má být Babiš nyní „vyhozený z pantů“, „vyděšený, vzteklý“ a „bojí se, že prohraje“.

„A v rámci pozitivního tónu generálovy kampaně Kolář dodává: ‚Pokud se Andrej Babiš nepřestane chovat jako bláznivá troska, myslím, že nejenže prohraje volby, ale už ho nebude brát nikdo vážně.‘ Tolik v rámci slušné horké volební kampaně generálův poradce Petr Kolář,“ zakončila Bobošíková.

Server SeznamZprávy.cz přitom připomíná, že Kolářovy služby dříve využíval i právě Babiš. „Když stál jako premiér o nějakou konzultaci ve věcech USA a NATO, byl jsem k dispozici. Nikdy jsem ale nebyl jeho poradce, nikoli formálně, jen jako občan odborník,“ vysvětlil Kolář.

Podle informací Deníku N s ním prý Babiš konzultoval zahraniční otázky. „Andrej Babiš je premiér, který netahá zemi na Východ, víceméně dodržuje spojenecké závazky a já jsem za to rád a chci ho v tom podpořit, proto když můžu, pomůžu. Podle svého nejlepšího vědomí a svědomí a v zájmu státu. Proto spolu někdy mluvíme,“ tvrdil Kolář v roce 2020, což potvrdila následně i tehdejší šéfka Úřadu vlády Tünde Bartha.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: rak

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Kolář , Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskusejosefvlastislav , 21.01.2023 9:23:01
Pro americký špion zkorumpovaný Serešem se prostřednictvím agenta Pavla cpe na hrad ! To je spolek lumpů ajelita jsou z nich jak u vytržení !

|  5 |  0

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…