Podívejte se, co všechno způsobil Zeman svými slovy v rádiu

04.01.2015 22:22

Slova Miloše Zemana o banderovské demonstraci v Kyjevě došla ocenění i zatracení. Reakce na premiérový Prezidentský Pressklub jsou proto značně různorodé. A to jak doma, tak v cizině.

Podívejte se, co všechno způsobil Zeman svými slovy v rádiu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Hovory z Lán nahradil Prezidentský Pressklub.

Prezidentský Pressklub, což je nový formát rozhlasové diskuse s Milošem Zemanem po zrušených Hovorech z Lán, nepřinesl skandál, jako minulé rozhlasové vystoupení, ale přesto vyvolal rozruch. Zejména prezidentův popis novoročního pochodu v Kyjevě, který viděl v televizi a mimořádně jej vyděsil.

Na prezidentovo vystupování prakticky online reagoval na svém Twitteru Alexandr Mitrofanov. Komentátor si povšiml například dotazu prezidenta, zda může použít slovo looser, nebo je sprosté. Mitrofanov se k tomu zamyslel, zda je sprosté slovo „pozér“. Pak se vysmál Zemanovu bonmotu, když na slova Martina Bursíka, že je čínským agentem, přes éter odvětil, že je dokonce maršálem čínské tajné služby.

Pozdzvižení u komentátora však prezident vyvolal ve chvíli, kdy prezident promluvil z rádia o svém děsivém televizním zážitku se sledováním novoroční demonstrace v Kyjevě. Spatřil tam prý mimo jiné i heslo hlásající smrt Polákům a Židům. V tu chvíli mu prý zatrnulo.

Mitrofanov ale na svůj Twitter umístil video z demonstrace, s komentářem: „Jediná „smrt“ je tam Smrt nepřátelům (ne Polákům či Židům). Zavání to skandálem.“ O několik minut později doplnil, že ruská propaganda je Banderovou osobností dlouhodobě posedlá, což doložil odkazem.

Zemanova slova na adresu kyjevského pochodu ale zaregistroval například i ruský server RIA Novosti. Ten zdůraznil jeho srovnání Stěpana Bandery s protektorem Heydrichem. Citoval Zemanova slova, že organizace kyjevského projevu připomínala nacistické přehlídky.


 

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: jav

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„To jste neměli vědět.“ Fiala v centrále CIA. Toto vyplavalo z minulosti

21:40 „To jste neměli vědět.“ Fiala v centrále CIA. Toto vyplavalo z minulosti

Když na jaře 2019 zavítal Andrej Babiš coby premiér do sídla CIA, vzbudilo to rozruch. Vyjádřila se …