Podle informací PL by měl Babiš dorazit už na úterní jednání KSČM

19.11.2018 15:17

Premiér Andrej Babiš (ANO) přijde kauzu údajného únosu svého syna vysvětlovat poslancům KSČM v pátek ráno před hlasováním Sněmovny o nedůvěře vládě. O situaci, kterou vyvolala reportáž serveru Seznam, bude šéf komunistů Vojtěch Filip jednat ve středu s prezidentem Milošem Zemanem. Už v úterý bude o další podpoře menšinového kabinetu ANO a ČSSD diskutovat širší vedení KSČM.

Podle informací PL by měl Babiš dorazit už na úterní jednání KSČM
Foto: Screen: ČT24
Popisek: Andrej Babiš na tiskové konferenci.

Jak se ovšem ParlamentnímListům.cz podařilo zjistit přímo z KSČM, na tamní výkonný výbor ÚV KSČM by mohl Andrej Babiš dorazit už v úterý. „Zatím to berte jako pravděpodobné ano, není to jisté, ale je to velmi reálné," sdělil naší redakci zdroj z řad poslanců.

V úterý se také uskuteční koordinační schůzka opozičních ODS, Pirátů, lidovců, STAN a TOP 09. Ministr vnitra Jan Hamáček (ČSSD) zrušil kvůli politické situaci úterní cestu do Londýna.

Termín jednání opozice před hlasováním o nedůvěře vládě ČTK potvrdil předseda Pirátů Ivan Bartoš. Na schůzce ale budou chybět zástupci SPD, kteří s ostatními pěti stranami hlasování o nedůvěře iniciovali. „Pan (předseda SPD) Tomio Okamura poslal SMS, že nemají důvod koordinace. Bude hlasovat pro nedůvěru vládě, ale provedl veletoč. Najednou tvrdí, že problémem nejsou kauzy ani střet zájmů premiéra Babiše, ale účast ČSSD ve vládě,“ uvedl dnes Bartoš v textové zprávě.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: tan

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…