Podle komentátora Zeman štěpí ČSSD. Zmiňuje též "pátou kolonu"

29.06.2013 13:05

Zeman štěpí ČSSD a možná, že až půlka sociální demokracie je pátou kolonou zemanovců. Tak to alespoň píše Karel Škrabala, zástupce šéfredaktora ve svém komentáři v deníku MfD.

Podle komentátora Zeman štěpí ČSSD. Zmiňuje též "pátou kolonu"
Foto: Hans Štembera
Popisek: Sám Zeman bude do fondu přispívat zhruba třetinou prezidentského platu

„Sociální demokracie se štěpí. Do Rusnokovy vlády míří členové ČSSD, kteří tam jsou pátou kolonou zemanovců. Možná až půlka sociální demokracie je pátou kolonou zemanovců.“ Karel Škrabala dál píše, že Zeman rozděluje společnost a teď vlastně i ty, kteří by měli mít stejné nebo podobné názory jako on.

Komentátor vyslovuje názor, že to sociální demokracii za podporu Miloše Zemana ve druhém kole prezidentské volby patří. „Nakonec ji Zeman utahá a utrápí k smrti. Nebo alespoň k tomu, že zase zůstanou stát na chodníku před Úřadem vlády,“ píše Škrabala.

ČSSD podle komentátora MF DNES rozhodující finále moc neumí. V něm se prý ukazuje to, čemu se ve sportu říká charakter mužstva. „Oranžoví vědí, že musí, ale ten charakter hledají těžko.“

„Miloš Zeman se nechová jako prezident, ale jako intrikán. Lapidárně řečeno, má špatnou politickou povahu,“ píše se v komentáři. Škrabala dále uvádí, že prezident měl vybraného premiéra ještě před jednáním s parlamentními stranami. „Jak dlouho ještě bude bavit ostatní politické strany dělat Zemanovi komparz?,“ ptá se MF DNES.

„Bohuslav Sobotka nechtěl sestavovat vládu. Chtěl volby. Když přišel Zeman s Rusnokem, který mu rozkládá stranu nominací zmíněné páté kolony, brání se tak, že by do dalšího pokusu o vládu šel. Co mu zbývá, nechce si nechat rozklížit to, co má. Je připraven vyhrát volby. Kdyby šlo Miloši Zemanovi o něco jiného než o sebe, nebude ČSSD, Sobotku, ale ani Michala Haška takto trápit,“ soudí Karel Škrabala.

„Komu to není jedno, musí držet palce Bohuslavu Sobotkovi a ČSSD, aby útok z Hradu ustáli. A to i v případě, že je voličem pravice,“ píše Karel Škrabala.


 


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…