Podnikali v erotice, teď jsou za mřížemi. Policie si na ně došlápla kvůli daním

24.03.2012 11:59

Je to byznys jako hrom. A hlavně v bývalých zemích východního bloku. O čem je řeč? O tolik oblíbených live chatech. Tedy o návštěvách v soukromí sličných dam, které se na přání virtuálního hosta ochotně svlékají, mazlí, špulí rty a žvatlají oplzlosti. V podobném byznysu se točí milionové příjmy, v Česku ve většině případů nezdaněné.

Podnikali v erotice, teď jsou za mřížemi. Policie si na ně došlápla kvůli daním
Foto: Hans Štembera
Popisek: Sex. Ilustrační fotografie.

Jenže také může jít do tuhého, byť je český zákon k vymezení podmínek v podnikání v erotickém průmyslu značně benevolentní. Přesvědčili se o tom dva muži z Brna, kteří pohádkově vydělali, ale teď sedí ve vazební cele. Za daňové úniky jim hrozí až osm let vězení.

V podnikání s virtuálním nevěstincem začali mladí kamarádi před šesti lety. A nebylo to nic složitého: stačily to k tomu místnost, kamera, internet a dívky ochotné se svlékat. „Tito dva muži měli zpočátku jen dvě takzvané modelky. Ty si vydělaly nějaké peníze a samy se pak postaraly o rozšíření mezi kamarádkami, takže podle našich zákonů ani v tomto případě nemůže jít v podstatě o kuplířství,“ řekl vyšetřující kriminalista z Brna deníku Právo.

Když se kšeft rozjel ve velkém, dostaly dámy i patřičné školení, jak se chovat.

Jak upoutat dychtivce, dámy

„Na privátu (místnosti - pozn. redakce) se chovejte co nejvíce sexy, přirozeně a dbejte na přání klienta. Když vám někde vstoupí klient do privátu, nevypínejte bezhlavě ostatní chaty, počkejte chvíli a nejdříve zjistěte, co bude klient chtít. Hrajte si se sebou přes spodní prádlo, nebo si sundejte podprsenku a prsa si zakryjte rukou. Jde o to, že se třeba někdo připojí i na jiné stránce. Až bude jasné, co klient chce, postupně přepněte ostatní chaty do nudachatu - budete mít i tak možnost, že k vám někdo další vstoupí a vyděláte tak další penízky. Musí mít pocit, že se věnujete pouze jemu, a proto ho vždycky oslovujte jménem, musíte ovládat více privátů zároveň tak, aby to ani jeden z nich nepoznal.“

To jsou však jen některé pokyny, které měly vyvěšené na nástěnce ve virtuálním nevěstinci slečny a paní, které se obnažovaly před kamerami a posílaly živé záběry do soukromí platících klientů. Před kamerami se střídaly po šestihodinových šichtách. Mzdu pak dostávali podle úspěšnosti.

Daně se platit musí, pánové

Byznys na první pohled výborný. Vzkaz, že daňové úniky beztrestně neprojdou, poslala erotickým podnikatelům vzápětí brněnská kriminálka.

„Počet žen, které v případě vystupují jako svědkyně, je dosud asi 150. Námi prokázaný únik na daních je pak přes milion korun, ale předpokládáme, že to může být mnohem víc, odhadem nejméně pět milionů. Problém je totiž ve velmi složitém dokazování a také v legislativě naší i v zemích EU. Servery, které muži používali, mají totiž svá centra nejen v Evropě ale i v zámoří,“ vysvětlil šéf hospodářské kriminálky v Brně Vladimír Machala.

Jen jedna dívka si platila daně. Na radu otce

„Ty nejúspěšnější si vydělávaly i v rozmezí 20 -30 000 měsíčně. Mezi ženami však nebyly jen studentky či ženy toužící vyloženě po výdělku, ale i typy, které rozhodně netrpí nouzí,“ uvedl vyšetřovatel František Kramář.

Okolí zpravidla o činnosti žen nevědělo. Otec jedné z nich byl ovšem informován řádně. "Nás šokoval nejen tím, že o počínání své dcery věděl a neměl proti tomu žádné námitky, ale že dokonce dívce poradil, a ta pak jako jediná platila ze svých výdělků daň z příjmu. Proto na nás dokonce požadoval po zahájení vyšetřování, kdy se samozřejmě vysílání zastavilo, náhradu za ušlý výdělek,“ popsal věc policista.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Martin Šimák

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…