Pokračuje arbitráž kvůli problematickému tunelu Blanka

24.01.2014 6:11

U rozhodčího soudu v Praze dnes bude pokračovat arbitráž, která má vyřešit spor mezi Prahou a stavební firmou Metrostav ohledně problematického tunelu Blanka. Rozhodci jsou vázáni mlčenlivostí a nikdo z účastníků nechce jednání komentovat. Praha prý usiluje o to, aby soud co nejdříve vydal mezitímní rozhodnutí. Přerušené práce na stavbě Blanky by tak mohly pokračovat.

Pokračuje arbitráž kvůli problematickému tunelu Blanka
Foto: Hans Štembera
Popisek: Stavba tunelového komplexu Blanka

Spor se dostal k rozhodčímu soudu poté, co Metrostav v prosinci loňského roku stavbu tunelu zastavil. Důvodem jsou především neproplacené faktury za 2,155 miliardy korun. Metrostav navíc tvrdí, že chybí projektová dokumentace, stavbaři tak prý nemohou pokračovat v práci. Praha se ale obává, že smlouvy s Metrostavem jsou neplatné. Faktury tak prý nemůže zákonnou cestou proplatit. Rozhodnout má proto arbitráž.

Stavba tunelu se oproti plánu prodraží

Tunel Blanka měl být původně zprovozněn v roce 2011, termín se později odsunul na jaro 2014, nyní se diskutuje o létě. Cena stavebních prací i technologie měla být zhruba 26 miliard korun, prodraží se ale pravděpodobně na 36 miliard korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: adr, čtk

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…