Pokračuje soud s Janouškem, vypovídat budou znalci

03.09.2013 6:55

U pražského městského soudu bude pokračovat hlavní líčení s lobbistou Romanem Janouškem, který je v souvislosti s loňskou dopravní nehodou obviněn z pokusu o vraždu a z ohrožení pod vlivem návykové látky. Hrozí mu až 18 let odnětí svobody. Dnes budou vypovídat znalci z oboru silniční dopravy, předvoláni jsou také zbývající znalci z oboru soudního lékařství.

Pokračuje soud s Janouškem, vypovídat budou znalci
Foto: repro ČT, tan
Popisek: Podnikatel Roman Janoušek

Incident se stal 23. března loňského roku ve Vyskočilově ulici v Praze. Janoušek narazil do vozu před sebou, kolizi neřešil a jel dál. Když zastavil na červenou na světelné křižovatce, řidička nabouraného vozu ho doběhla a postavila se před jeho auto. Lobbista ji srazil a ujel, policisté mu následně při dechové zkoušce naměřili přes dvě promile alkoholu.

Soud má k dispozici celkem dva dopravní posudky nehody, z nichž jeden předložila obhajoba. Předseda senátu Tomáš Kubovec už dříve avizoval, že pokud se jejich rozpory nepodaří vyřešit, bude soud muset zadat vypracování revizního posudku.

Přijde znalec z oboru neurologie

Vypovídat by měl také znalec se specializací na neurologii. Janoušek totiž letos v únoru podstoupil operaci hlavy kvůli krevní sraženině, kterou měl prý na mozku delší dobu. Jiní znalci z oboru psychologie a psychiatrie už dříve uvedli, že hematom neměl v době nehody vliv na Janouškovy rozpoznávací a ovládací schopnosti.

Žena po nehodě strávila zhruba měsíc a půl v nemocnici. Podle státní zástupkyně musel Janoušek ve chvíli, kdy se s autem rozjel, vědět, že jedenapadesátiletou Vietnamku může usmrtit. Lobbista se hájí tím, že ženu nesrazil úmyslně.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr, čtk

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Aby nám EU neuchvátili extrémisti.“ Nerudová prozradila, proč chce do Bruselu

11:22 „Aby nám EU neuchvátili extrémisti.“ Nerudová prozradila, proč chce do Bruselu

Jednotná v rozmanitosti. Motto, které EU používá už od roku 2000. Je ale i po 24 letech jednota skál…