Pokračuje soud s lobbistou Janouškem, vypovídat budou znalci

17.07.2013 8:10

Výslechy svědků a znalců bude dnes pokračovat hlavní líčení v případu lobbisty Romana Janouška, který je obžalovaný z pokusu o vraždu. Vypovídat by měli například znalci z oboru psychiatrie a psychologie. Obžaloba Janouška viní z pokusu o vraždu a z ohrožení pod vlivem návykové látky kvůli tomu, že v opilosti srazil svým vozem ženu. Hrozí mu až osmnáctileté vězení.

Pokračuje soud s lobbistou Janouškem, vypovídat budou znalci
Foto: repro ČT, tan
Popisek: Podnikatel Roman Janoušek

Incident se stal 23. března loňského roku ve Vyskočilově ulici v Praze 4. Janoušek, kterému policie naměřila při dechové zkoušce přes dvě promile alkoholu, narazil do vozu před sebou. Nehodu však neřešil a jel dál. Po několika desítkách metrů zastavil na světelné křižovatce na červenou. Řidička nabouraného vozu jej ve snaze o incidentu mluvit doběhla a postavila se před Janouškovo auto.

Tehdy jedenapadesátiletá žena vietnamské národnosti se snažila boucháním do kapoty vozu Janouška přimět, aby vystoupil. Lobbista ale dvakrát s autem popojel proti ženě. Když ani poté cestu neuvolnila, Janoušek se podle žalobkyně v okamžiku rozsvícení zeleného světla na semaforech rozjel. Žena v tu chvíli byla v úrovni pravého předního světlometu Janouškova luxusního SUV značky Porsche.

Podnikatel ženu autem srazil a ujel, podle státní zástupkyně musel vědět, že ji může usmrtit. Způsobil jí otok mozku a několik dalších zranění, což ji podle lékařů ohrožovalo na životě. Žena strávila přibližně měsíc a půl v nemocnici.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr, čtk

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

4:40 „Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

Po smrti zpěváka Josefa Laufera mnozí připomínají jeho píseň o Svobodné Evropě a kapitánu Minaříkovi…