Pokud Babiš nezačne hned teď, prohraje volby! Džamila Stehlíková burcuje. Velké téma

22.07.2021 17:05

Někdejší ministryně pro lidská práva a menšiny a psychiatrička Džamila Stehlíková se ve svém komentáři na blogu Aktuálně.cz zamyslela nad povinným očkováním pro lékaře. Rozepsala se o tom v souvislosti s tím, že neočkovaný lékař v českém týmu pravděpodobně vyřadil z olympiády v Tokiu několik českých nadějí na medaile.

Pokud Babiš nezačne hned teď, prohraje volby! Džamila Stehlíková burcuje. Velké téma
Foto: Hans Štembera
Popisek: Džamila Stehlíková

„Lékař výpravy se nenechal očkovat, protože neměl nařízenou povinnost očkování, a nakazil své svěřence. Nedostatek předpisů pro zdravotníky je dalším selháním státu a vlády Andreje Babiše, nikoliv sportovců. Hygienická služba se nyní chystá zabývat chováním českého olympijského týmu; nechtěla by si raději posvítit na počínání vlastní a na ministra zdravotnictví Vojtěcha? Proč doposud nikdo nepřišel s požadavkem povinného očkování pro lékaře?“ ptá se Stehlíková. 

Anketa

Je nutné nařídit očkování proti covidu-19 v Česku jakožto povinné?

9%
89%
hlasovalo: 18766 lidí
„Protože se staronový ministr zdravotnictví Adam Vojtěch bojí prchlivého premiéra a činí jen to, co mu na očích vidí. Babiš však covid nevidí – buď jej popírá, nebo bagatelizuje s odvoláním na zahraniční statistiky. S velitelem, který zavírá oči před sílou nepřítele, a s generálem, který se bojí velet armádě, válku proti koronaviru nevyhrajeme. Opakuje se situace z minulého léta, kdy se Česko vzdalo koronaviru bez boje i bez odporu, kdy Vojtěch zrušil povinné nošení roušek, protože se to nelíbilo premiérovi před krajskými volbami. Nyní máme před sněmovními volbami a znovu neděláme nic pro to, abychom předcházeli vzestupu mutace delta,“ dodala Stehlíková, podle níž se vláda premiéra Andreje Babiše nepoučila. 

„Andrej Babiš se dalších zbytečných úmrtí nebojí a rozjíždí předvolební kampaň na podporu ANO místo kampaně na podporu očkování. Pokud premiér této země nezačne bojovat proti další vlně koronaviru hned teď a nenechá mj. naočkovat všechny lékaře, může kvůli podzimnímu nástupu delty prohrát volby. Mnozí z nás pak mohou prohrát svůj boj o život,“ uzavřela.

 

reklama

COVID-19

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: vef

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

21:30 „Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

Horní komora Parlamentu se rozhodla sněmovní verzi novely občanského zákoníku ohledně uzavírání part…