Pokud někdo imituje sex, plive po ulici nebo kouří cigáro u kočárku s dítětem, dívám se jinam, říká šéfka mládežníků ČSSD

25.08.2016 9:22

Rozhovor s předsedkyní Mladých sociálních demokratů Lucií Válovou přináší server Prazskyzpravodaj.cz.

Pokud někdo imituje sex, plive po ulici nebo kouří cigáro u kočárku s dítětem, dívám se jinam, říká šéfka mládežníků ČSSD
Foto: ČSSD
Popisek: Lucie Válová

Na spolupráci s ČSSD si nemůže stěžovat. „Každá strana, pokud není hloupá, si vychovává své nástupce a následovníky. ČSSD to dělá dobře, existuje program Akademie sociální demokracie anebo unikátní program mentoringu, což je takové mé ‚dítě‘, kdy párujeme členy MSD se zkušenějšími politiky – jsme první politickou organizací, která zavedla tento formát vzdělávání. Navíc stanovy ČSSD dávají předsedajícímu MSD velké pravomoci, je součástí nejvyšších stranických orgánů, což je skvělé, protože může přímo tlumočit názory mladých široké členské základně strany. Představitelé ČSSD se účastní našich akcí včetně toho nejvytíženějšího, premiéra Sobotky, na spolupráci s nimi si opravdu nemohu stěžovat,“ uvedla Válová.

Celý text je ZDE

MSD umí být rozhněvaní i do vlastních řad

Přiznala, že MSD mají ve svých řadách mnoho lidí, kteří nesouhlasí buď s nějakou konkrétní politikou, myšlenkou, výrokem anebo chováním některých představitelů ČSSD. „MSD umí být pěkně rozhněvaná, a to i do vlastních řad. Máme zkušenost s výzvami k odstoupení, rozhořčenými dopisy apod. Jako příklad z nedávné doby mohu uvést kauzu poslankyně Nytrové, jejíž homofobní výroky jsme, slušně řečeno, opravdu nepobrali,“ prohlásila Válová.

Nevadí mi, když vidím, jak se dva muži líbají

Svěřila se také s tím, že akce Prague Pride se účastní pravidelně, ale jen jako Lucie Válová, ne jako předsedkyně nějaké organizace. Nerozumí homofobně laděným útokům, antipochodům „za práva rodiny“ apod. Podle ní zde nikdo tradiční rodinu neutlačuje. Pochod Prague Pride vnímá jako pochod hrdosti za to, že město Praha je schopné nejen snést tuto, mnohdy i výstřední, akci, ale je schopné ji i hostit, podpořit a ukázat tak jednou v roce, že jsme společnost tolerance a jinakosti. „Homosexualita není nemoc, to už víme, a nikdo po nikom nechce, aby se homosexuálně choval. Na druhou stranu ale chápu výtky mnohých (a to i homosexuálů samých), že tato akce, resp. projevy některých účastníků akce, na ně působí obscénním dojmem, a proto se jí sami neúčastní. To už je pak o míře vkusu každého z nás. Mně osobně nevadí, pokud vidím líbat se dva muže, dvě ženy nebo muže a ženu, a pokud někdo dělá něco, co se mi nelíbí, např. imituje sex, plive po ulici, kouří cigáro u kočárku s dítětem, myslím si své a odvrátím zrak. To bych doporučila i všem pride-brblalům,“ dodala Válová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Tomio Okamura byl položen dotaz

Fakt si myslíte, že jsou Ukrajinci nacisti?

Proto, že se brání a brání svou zem nebo proč? Vy byste ČR nebránil, kdyby bylo potřeba? A nejsou Ukrajinci spíš hrdinové?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Porucha u KB: Klient učinil bance nabídku, jakou ještě nezažila

11:12 Porucha u KB: Klient učinil bance nabídku, jakou ještě nezažila

Kdo se chtěl v pondělí dostat k penězům na svém účtu u Komerční banky, ten ji s největší pravděpodob…