Polévka zdarma od Hřiba. A v Praze propukla rvačka, padaly i facky

23.12.2019 16:35

Primátor Prahy Zdeněk Hřib (Piráti) a předseda Pirátů Ivan Bartoš na Staroměstském náměstí v Praze rozlévali vánoční rybí polévku. Tradiční akce se však, jak informovala Česká tisková kancelář, letos neobešla bez incidentů.

Polévka zdarma od Hřiba. A v Praze propukla rvačka, padaly i facky
Foto: Hans Štembera
Popisek: Tradiční rozlévání vánoční rybí polévky pražským primátorem a jeho souvěrci. Letos přibyl i houbový kuba

Politici podle ČTK rozlili na Staroměstském náměstí celkem 2 000 porcí rybí polévky a rozdali 1 000 porcí houbového kuby. „Lidé na jídlo čekali ve frontách, mnoho z nich si přineslo potravinové krabičky a vánoční menu si odnášeli,“ informovala ČTK (Odkaz na původní informaci ZDE).

Podle české veřejnoprávní tiskové kanceláře se na místě rozdávání lidé začali scházet již dvacet minut před oficiálním začátkem akce, převažovali senioři, kteří se podle ČTK „hlasitě dožadovali, aby se už začalo dávat“. Ve frontě údajně jen krátce po zahájení akce vznikl spor o dodržování pořadí a došlo i k fyzickém střetu. Ránu podle ČTK prý dostala paní Jaroslava z Prahy.

ČTK uvedla, že rovněž propukly spory o to, pro koho je vlastně jídlo určené: jestli by je měli dostat spíš bezdomovci, nebo zda na ně mají nárok všichni. Paní Hana z Prahy reportérovi ČTK sdělila: „Dala bych trošku stranou, aby tam přece jenom víc šli lidi, který to potřebujou, než lidi, který se mají dobře. A taky bych nedávala lidem, který jsou velmi dobře oblečeni, dvojitou nebo trojitou porci,“ řekla.

Akce bude pokračovat i zítra na Štědrý den, kdy bude na Staroměstském náměstí připraveno stejné množství jídla od 11. do 13. hodiny. Starosta Prahy 1 bude rozdávat od 12. hodiny polévku na Václavském náměstí. Polévka se bude rozlévat i v Praze 10, a to na Čechově náměstí ve Vršovicích.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jok

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…