Polibte mi! Radek Banga obdržel cenu za odchod ze sálu kvůli Ortelu... A s bratrem Patrikem spustili výsměch ostatním

11.04.2017 8:44

Reakce na to, že zpěvák Radek Banga dostane Cenu Františka Kriegla za občanskou statečnost, na sebe nenechaly dlouho čekat. Své k tomu řekl i samotný Banga alias Gipsy CZ.

Polibte mi! Radek Banga obdržel cenu za odchod ze sálu kvůli Ortelu... A s bratrem Patrikem spustili výsměch ostatním
Foto: gipsy.cz
Popisek: Radek Banga alias Gipsy.cz

„František Kriegel věděl, že jeho nepodpis pod Brežněvovými dokumenty, schvalujícími okupaci v roce 1968, znamenají gulag, mučení nebo popravčí četu.  Hrdina, statečný chlapík a komunista, mimochodem. Žijeme v trochu nestatečných časech. Dnes stačí o poznání méně. Stačí, když odejdete z nablblé televizní šou,“ zkonstatoval režisér David Martinek s tím, že by navrhnul tuto cenu přejmenovat na „Cena za televizní statečnost“. „To by bylo myslím adekvátní. A Kriegela z toho vynechte,“ uvedl.

„Ostuda a totální deklasování ceny a potupení těch, co to dostali za opravdové statečné činy, ne za komedii á la smažky z Kliniky a tohle střevo,“ zmínil publicista Petr Paulczynski.

„Vážení rasisté, mám pro vás důležitý vzkaz, čtěte: POLIBTE MI,“ zareagoval pak na komentáře Radek Banga. 

„Hm... Tak co k tomu dodat. Se vlastně bavím jen nad tím, kolik lidí se poznalo. ‚Rasisti-politbte mi‘ a kolik lidí reaguje. Hehe... Jako sociolgický průzkum super. Jako anketní otázka jsi/nejsi rasista? taky super. Tak jen dál Ortelovci. Bojujte za svého pána. Sloužíte dobré věci!“ dodal jeho bratr Patrik

Anketa

Má Jiří Zimola vaši důvěru?

29%
47%
hlasovalo: 4285 lidí

Banga na sebe upoutal pozornost při předávání hudebních cen Český slavík, když odešel při oceňování skupiny Ortel, kterou spolu s některými dalšími považuje za rasistickou. Následně se však začaly na sociálních sítích hromadně šířit jeho texty, které ukazují, že Bangův slovník jemnocitem zrovna neoplývá. „Chceš prcat, prcat, prcat, jenom proto přicházíš. Chceš prcat, prcat, prcat, celou dobu o tom mluvíš. Chceš prcat, prcat, prcat, marně se tomu bráníš, vždyť nakonec mě stejně vykouříš,“ zpívá například Banga v písni o sexu nazvané „Chceš (p...t, p...t, p...t)“. Více čtěte ZDE.

„Sál zaplněný celebritami české pop music skupině Ortel zdvořile aplaudoval. Radek Banga, který je Rom, po skončení ceremoniálu čelil záplavě hrozeb jemu samotnému i celé jeho rodině. Nebojácně však své výhrady k textům skupiny Ortel opakoval,“ odůvodnila však nadace Bangovo ocenění. Podle jejích slov se Banga stal příkladem odvahy postavit se neonacismu. A to nejen pro své vrstevníky, ale pro celou občanskou společnost. 

František Kriegel jako jediný z československých politiků unesených v srpnu 1968 do Moskvy nepodepsal takzvaný moskevský diktát. Později také hlasoval proti přijetí dohody o dočasném pobytu sovětských vojsk. Cena, jež je po něm pojmenována, je udělována od roku 1987.

V loňském roce cenu dostalo Autonomní sociální centrum Klinika. Porota tehdy do zdůvodnění napsala, že žižkovský squat neváhá bojovat za hodnoty, které se stávají obecně lidskými.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…