Policejní prezident šokoval: Vraždil střelec z fakulty i v Klánovicích?

21.12.2023 22:05

Čtvrteční tragická událost na filozofické fakultě v Praze zřejmě odhalila vraha z Klánovického lesa. Policejní prezident Martin Vondrášek uvedl, že policie prověřuje souvislosti. Vodítkem mají být zajištěné důkazy na místě činu v obci Hostouň na Kladensku, kde útočník z fakulty zabil ve čtvrtek také svého otce.

Policejní prezident šokoval: Vraždil střelec z fakulty i v Klánovicích?
Foto: Hans Štembera
Popisek: Policejní prezident Martin Vondrášek.

Po čtvrteční střelbě na Filozofické fakultě UK, při které zemřelo patnáct lidí včetně útočníka, hovoří policejní prezident Martin Vondrášek o souvislostech s vraždou muže a miminka v Klánovickém lese. „Pracujeme s verzí, která je velmi reálná, že útočník z filozofické fakulty má na svědomí i dvě oběti z konce minulého týdne v Klánovickém lese,“ sdělil Vondrášek dnes na tiskové konferenci.

K prověřování verze, že dnešní střelec z fakulty v Praze může být vrahem z Klánovic, přivedli policii dnes zajištěné důkazy na místě činu v obci Hostouň na Kladensku, kde našla tělo otce střelce. „Do tohoto útoku jsme neznali totožnost toho útočníka a z informací, které mám, jsme ani znát nemohli,“ zdůraznil Vondrášek. 

Policie podle jeho slov dělala maximum, aby vraha dopadla, ale nebylo v jejich silách do dnešního dne zjistit totožnost podezřelého útočníka z Klánovic. Vrah si podle přesvědčení Vondráška vybíral své oběti náhodně.

K vraždě muže a miminka došlo v pátek 15. prosince, kolem třetí hodiny odpoledne je v Klánovicích útočník zastřelil.

Na tísňovou linku 158 policistům v pátek kolem 15. hodiny odpoledne zavolala žena na základě výstřelů, které slyšela z lesa v Klánovicích. Policejní hlídky okamžitě vyjely na místo a našly muže a miminko v kočárku bez známek života.

Policii se dlouho nedařilo pachatele dopadnout. Ještě ve středu od ranních hodin pátrala po pachateli, který před šesti dny chladnokrevně zavraždil muže a kojence v pražském Klánovickém lese. Velká pátrací akce začala v úterý ráno. Klánovický les prohledávaly až do čtvrté hodiny odpolední přes dvě stovky policistů.

Pátrací akci včera policie ukončila s tím, že stále neví, kdo je vrah. Na místě bylo mobilní operační centrum, stovky policistů, psovodi i strážci zákona na koních. Policie v lese nenašla nikoho, kdo by se tam skrýval, ani nic, co by naznačovalo hrozící riziko. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Natálie Brožovská

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Čína Rusko prohrát nenechá. Nechce v tom být sama, myslí si komentátor

18:55 Čína Rusko prohrát nenechá. Nechce v tom být sama, myslí si komentátor

Globální šachovnice je v současné době rozehraná na velmi nebezpečnou hru. USA chtějí Čínu donutit, …