Policie nezjistila, kdo pustil kauzu Parkanová do médií

14.08.2012 18:21

Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) nezjistila, kdo může za únik jména bývalé ministryně obrany Vlasty Parkanové (TOP 09) do médií předtím, než sněmovna obdržela oficiální žádost policie o její vydání k trestnímu stíhání. Inspekce proto případ odložila.

Policie nezjistila, kdo pustil kauzu Parkanová do médií
Foto: Ladislav Carda
Popisek: Vlasta Parkanová byla nakonec hlasováním vydána k policejnímu stíhání

"Nebylo zjištěno podezření ze spáchání trestného činu příslušníka Policie ČR ani jiné osoby," uvedla mluvčí inspekce Radka Sandorová. Informaci, že policie žádá sněmovnu o vydání Parkanové kvůli nákupu letadel CASA pro armádu, zveřejnil server Aktuálně.cz.

GIBS se kromě tohoto prověřování zabývá v souvislosti s nákupem letounů dalšími třemi podněty. Prověřuje například únik hovoru ministra financí Miroslava Kalouska (TOP 09) vyšetřovateli kauzy CASA Jiřímu Mazánkovi do týdeníku Respekt. Inspekce podezírá některého z policistů ze zneužití pravomoci úřední osoby.

Kalousek již dříve potvrdil, že s Mazánkem hovořil, jakýkoliv nátlak na policistu, o kterém vyšetřovatel hovořil, ale odmítl. Podle Sandorové se inspekce v tomto případě nezabývá tím, zda bylo vyšetřovateli vyhrožováno. V případě, že by bylo zjištěno podezření ze spáchání trestného činu, byla by informace postoupena policii, uvedla již dříve mluvčí.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…