Policie pozvala Nečase v pátek k výpovědi

10.07.2013 12:12

Policie zve v pátek k výpovědi bývalého premiéra Petra Nečase. Ivo Ištvan již dříve požádal Poslaneckou sněmovnu o jeho vydání k trestnímu stíhání.

Policie pozvala Nečase v pátek k výpovědi
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ex-premiér Petr Nečas

Kriminalisté chtějí v pátek vyslechnout expremiéra Petra Nečase (ODS) v kauze jeho bývalé blízké spolupracovnice z Úřadu vlády Jany Nagyové. Potvrdil to advokát Jiří Matzner, který zastupuje jednoho z obviněných v kauze, a to dosavadního ředitele Vojenského zpravodajství Milana Kovandu.

Státní zástupce v pondělí požádal Sněmovnu o vydání Nečase ke stíhání. Případ Nagyové se týká možného uplácení poslanců a nezákonného sledování lidí. Nečas je podezřelý jen v korupční části kauzy.

Informaci o pozvánce k výpovědi potvrdila také pracovnice advokátní kanceláře Eduarda Bruny, který zastupuje Nagyovou. Sdělila také, že kriminalisté v posledních dnech často měnili rozvrh výpovědí, takže není zcela zřejmé, zda Nečas skutečně v pátek ve 13:00 na policii půjde. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan, čtk

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Pokus o ovlivnění prezidentských voleb v USA.“ Je to tu zase. A už se to řeší

11:50 „Pokus o ovlivnění prezidentských voleb v USA.“ Je to tu zase. A už se to řeší

Na Jacka Smithe, zvláštního poradce odpovědného za dohled nad trestními vyšetřováními bývalého prezi…