Policie se pokouší o odvolání vlády, naznačuje komentátor

15.06.2013 17:35 | Zprávy

Komentátor Bohumil Pečínka si v textu uveřejněném na serveru Reflex.cz klade otázku, proč policie a státní zástupci spojují v jedné kauze premiéra Petra Nečase s někdejšími rebely z ODS, když proti sobě tyto dvě skupiny brojí v podstatě již od roku 2010. Někdy otevřeně, jindy skrytě. A dospívá k názoru, že kriminalisté vytvořili zvláštní spletenec, jehož smyslem je zviditelnění policie a státních zástupců. Má také jít o poslední ránu vládě premiéra Petra Nečase (ODS).

Policie se pokouší o odvolání vlády, naznačuje komentátor
Foto: Hans Štembera
Popisek: Noční hlídka policie

Policie zadržela několik osob, a to s velkým rámusem uprostřed noci. Muselo to být? Zvláště s přihlédnutím k tomu, že se má kauza týkat také vazeb některých politiků na kmotry Ivo Rittiga a Romana Janouška, ale tito zadrženi nejsou?

Z poctivého člověka darebákem

Janoušek a Rittig měli být podle komentátora zadrženi již delší čas. A politici, pro které je politika spíše byznysem než podnikáním, měli policii jistě také říct své. Takovým politikem je podle Pečínky např. poslanec Petr Tluchoř, i když k údajné korupční kauze možná stačilo podat vysvětlení na policii bez hlučného zatýkání. Toto vysvětlení mohl v poklidu podat i premiér Petr Nečas, jehož zapojení do možné korupční kauzy policisté také prověřují, a to podle svých vlastních vyjádření. Pečínka je však přesvědčen, že cílem akce bylo také zasazení úderu již dnes slabé vládě, a k tomu by poklidné podání vysvětlení možná nestačilo.  

„Jestli to tak alespoň přibližně je, pak je opět nutné se ptát: proč nebyli tito lidé vyzváni, aby podali normálně vysvětlení na policii? Proč ten monstrózní přepad Úřadu vlády, připomínající situaci těsně před převratem v některé jihoamerické zemi? A co to strašlivé mlčení policie a státních zástupců? To si myslí, že jde zbahnit premiéra České republiky a pak mlčet a selektivně pouštět informace policejním reportérům z různých novin? Sázím se o stovku, že do pár dnů pustí do novin odposlechy, které většinu lidí jsou schopny přesvědčit o tom, že i nevinný je pěkný darebák,“ poznamenává také Pečínka.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

porodnost

Paní Schillerová, nemyslíte, že alfou a omegou zvýšení porodnosti je kromě toho, co píšete hlavně zvýšení životní úrovně občanů ČR a zvýšení mezd? A jestli si to myslíte, máte i plán, jak toho docílit? A co jste proto udělali dosud - třeba za období, kdy jste byli ve vládě a třeba vy sama jste byla ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Dal bych to sež*at Fialovi.“ Další nakažené kuřecí z Ukrajiny. Lidé zuří

16:13 „Dal bych to sež*at Fialovi.“ Další nakažené kuřecí z Ukrajiny. Lidé zuří

Agrární komora na svém facebookovém profilu upozornila na závadné drůbeží maso dovezené z Ukrajiny. …