Policisté už prý mají vraha Romana Housky

13.03.2014 11:13

Ústečtí policisté prý našli a zadrželi údajného vraha kontroverzního chomutovského podnikatele Romana Housky. Partner bývalé ústecké hejtmanky Jany Vaňhové byl zastřelen před svým domem vloni v listopadu.

Policisté už prý mají vraha Romana Housky
Foto: Jaroslav Bukowski
Popisek: Zavražděný člen ústeckého Krajského výkonného výboru ČSSD Roman Houska

Houska byl označován za podnikatele s významným vlivem na ústeckou ČSSD. Pochybnosti vzbuzovaly i některé jeho obchodní aktivity. V listopadu 2013 jej před garáží jeho domu v Chomutově objevil zastřeleného podnikatel, který s ním měl domluvenou schůzku. Jeho vraždě přikládali ústečtí policisté maximální pozornost.

Houskovo tělo bylo přikryto plachtou a v domě se svítilo, proto se spekulovalo, že případný vrah u Housky hledal dokumenty. Houska měl mít u sebe řadu kompromitujících materiálů na osobnosti severočeského politického i podnikatelského života.

Houska byl podnikatelem se silným vlivem na ústeckou ČSSD. Svůj vliv uplatňoval zejména přes svou družku Janu Vaňhovou, v letech 2008- 2012 ústeckou hejtmanku. Měl časté spory například s Jiřím Paroubkem a Petrem Bendou, kteří nakonec opustili ústeckou ČSSD a založili si stranu LEV 21.

„U nás na drsném severu jsme z pražského buldozeru udělali zahradní traktůrek,“ komentoval to kdysi sám Houska pro ParlamentníListy.cz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Blyatmobil.“ Ruský vynález se chytil. Odhalil ukrajinskou slabinu

21:33 „Blyatmobil.“ Ruský vynález se chytil. Odhalil ukrajinskou slabinu

Ruským tankům nazývaným „blyatmobiles“ nebo „želví tanky“ či „bitevní stodoly“ se dostává pozornosti…