Politici odvolili už v pátek, Kalousek filosofoval o důvěře

13.10.2012 6:55

Hned v první den voleb se k urnám dostavili nejvyšší představitelé politických stran. Bohuslav Sobotka, Miroslav Kalousek i Vojtěch Filip hlasovali mimo Prahu v místech svého bydliště. Všichni věří, že se jejich stranám podaří uspět.

Politici odvolili už v pátek, Kalousek filosofoval o důvěře
Foto: Hans Štembera
Popisek: Václav Klaus s chotí Livií odevzali svůj volební hlas na základní škole v Kobylisích

Předseda ČSSD Bohuslav Sobotka hodil svůj lístek do urny ve Slavkově u Brna, kde se volilo v základní škole. Přiznal se, že využil všech čtyřech možností preferenčního kroužku. „Dával jsem přednost těm, které dobře znám,“ řekl deníku Právo. Nechtěl však prozradit, zda podpořil i lídra kandidátky Michala Haška, který je ve vedení strany dlouhodobě jeho velkým rivalem. Mnohem důležitější podle něj je, aby ve volbách získaly co nejméně hlasů vládní strany. „Jestliže TOP 09 a ODS zaznamenají volební výprask, pak je to jasný signál k pádu této vlády,“ uvedl Sobotka.

To Miroslav Kalousek, místopředseda TOP 09, vyjádřil naopak naději, že voliči ocení jeho práci ve vládě. „TOP 09 bude životaschopným projektem, pokud bude zastoupena v komunálních, regionálních i celostátních zastupitelských sborech, což se nepochybně stane,“ uvedl Kalousek. Následně zopakoval, že zástupci TOP 09 mají striktní zákaz utvářet koalice s KSČM. Výsledky voleb si netroufá odhadovat: „Volí se na základě důvěry, důvěra je emoce a emoce se spočítat nedá,“ vysvětlil.

Předseda KSČM Vojtěch Filip hlasoval v Českých Budějovicích a vyjádřil naději, že komunističtí kandidáti budou úspěšnější, než před čtyřmi lety. „Budu spokojen, pokud celkově zvýšíme počet krajských zastupitelů a v Senátu se KSČM podaří vytvořit vlastní klub,“ věří Filip. Především by však prý měli voliči poslat vzkaz vládě, že přestala vnímat jejich potřeby a navíc odradila hodně lidí od účasti na veřejném životě.  

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

8:15 „Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

O tom, co skutečně přináší schválený migrační pakt diskutovali v pořadu Události, komentáře zástupci…