Politické celebrity proti České republice. Korupce? Neschopnost? Petr Štěpánek o kauze, která nás stála 11 miliard

14.08.2021 11:17 | Seriál

PRAŽSKÁ KAVÁRNA Hostem Pražské kavárny bude Petr Štěpánek a tématem některé nevábné momenty historie českých mediálních rad.

Politické celebrity proti České republice. Korupce? Neschopnost? Petr Štěpánek o kauze, která nás stála 11 miliard
Foto: repro Youtube, tan
Popisek: Petr Štěpánek

V roce 2003 byla protizákonně odvolána tehdejší Rada pro rozhlasové a televizní vysílání, jíž dávali někteří politikové (H. Marvanová, C. Svoboda, V. Špidla, J. Ruml, V. Parkanová a další) vinu za prohranou arbitráž o TV Nova, v níž ČR musela Ronaldu Lauderovi vyplatit odškodné cca 11 mld. Kč. Někteří odvolaní radní dali tento protiprávní krok politiků k soudu a vyhráli.

Jenomže celé to řízení trvalo 18 let, což samo o sobě je obrázkem naší justice.

Autor a moderátor pořadu Petr Žantovský k tomu dodává: „ Do Pražské kavárny jsem si pozval svého tehdejšího kolegu Petra Štěpánka. Zde, jak přiznávám, nejsem úplně v roli novináře, nýbrž spouúčastníka těch dějů, neboť mezi odvolanými a posléze se soudícími radními jsem byl i já. Pokud vás však zajímá pozadí a průběh celé této v mnoha ohledech typické kauzy, může vám tento dialog přiblížit mnohé méně známé či zcela zamlčované podrobnosti.“

Co se tedy z videa dozvíte? Proč vůbec k rozkolu mezi někdejšími partnery v TV Nova – R. Lauderem a V. Železným – došlo a oč v tom sporu šlo?

Jaké politické celebrity a proč se v celé kauze angažovaly a proč jejich působení mělo za následek prohru České republiky? Proč se většinová média postavila za Ronalda Laudera, a nikoli za zájmy vlasti – České republiky? Jaké důvody mohly být ve hře? Korupce? Neschopnost? Diletantismus? Existuje možnost jak pohnat tehdy protizákonně jednající politiky k odpovědnosti za nemalé finanční škody, které z celé kauzy vyplynuly? Proč se soudy v tak jasné právní věci táhly 18 let?

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

8:15 „Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

O tom, co skutečně přináší schválený migrační pakt diskutovali v pořadu Události, komentáře zástupci…