Politik ODS: Ať Nečas předloží účet, co vláda udělala pro lidi

16.10.2012 12:53

Místopředseda oblastního sdružení ODS Praha 10 a místostarosta této městské části Bohumil Zoufalík vyzývá premiéra a předsedu Petra Nečase, ať předloží seznam toho, co vláda udělala pro lidi v této zemi. Ptá se, zda má smysl, aby vláda pokračovala.

Politik ODS: Ať Nečas předloží účet, co vláda udělala pro lidi
Foto: Hans Štembera
Popisek: Zasedala Výkonná rada ODS. Z tváří zúčastněných bylo cítit zmar z prohraných voleb

„Stále čtu, že jsme v krajských a senátních volbách zaplatili špatným výsledkem za reformy, které tato vláda provádí. Ptám se, o jaké konkrétní reformy jde. Kdo dokáže podrobně sepsat ty jednotlivé reformní kroky, které tato vláda prosadila s konkrétním dopadem či přínosem pro lidi v České republice. Myslím, že premiér této vlády by měl umět vystavit takový účet,“ uvedl v komentáři pro ParlamentníListy.cz komunální politik.

Je dopad vládních kroků přijatelný?

„Ať členové ODS, kteří dnes v jednotlivých krajích nesou dopad těchto kroků vlády, zváží, zda tento dopad je přiměřený, přijatelný. Myslím, že je to legitimní požadavek na současného předsedu ODS před nadcházejícím volebním kongresem,“ dodal místostarosta.

Podle něho je potřeba věcná debata uvnitř ODS, tak, aby se politika občanských demokratů stala zase srozumitelnou pro jejich voliče, ale i celou veřejnost. Jen tak se podle něho pravicový volič znovu vrátí k volebním urnám.

Kdo za to může?

Na kongresu ODS se jistě strhne velký boj o interpretaci volebního debaklu ODS v senátních a komunálních volbách.

Například člen grémia a šéf europoslanců ODS Jan Zahradil míní, že odpovědnost za prohrané volby nesou regionální ODS kvůli svému napojení na kmotry. Za to sklidil od regionálních představitelů ODS, ale i členů Výkonné rady ODS velkou kritiku s tím, že to je vytahování hloupé topolánkovské rétoriky.

Nečas obdržel dvakrát silnější výprask než Topolánek

Premiér Petr Nečas uvedl, že vedení ODS nese primární odpovědnost za krajské volby, ale v SMS, kterou poslal regionálním předákům ODS, a stejně tak i na výkonné radě se přihlásil k části odpovědnosti.

ODS v krajských volbách v roce 2008 obdržela přes 20 procent hlasů a v absolutních číslech 687 tisíc hlasů, letos je to propadák s 320 tisíci hlasů, což je jen 12 procent a méně než polovina hlasů ze srovnatelných voleb v roce 2008. Po prohraných „nesněmovních“ volbách do Evropského parlamentu v minulosti rezignoval například Vladimír Špidla, aby měla ČSSD šanci uspět ve volbách do sněmovny.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Lukáš Petřík

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…